och sen så tar vi jobbet.

Lab, Soho, W1 by Ewan-M.

Jag jobbar som bekant på the LAB. LAB står för London Acedemy of Bartending och började som en bartender skola. Istället för att skicka iväg sina nyutexaminerade elever så fick de för tio år sedan den briljanta idén att faktiskt använda sina studenter nu när de hade lärt dem allt de kunde. Så startades LAB i Soho. För de som inte är inom industrin så betyder de facto att jag jobbar på Lab ingenting, men för bartenders och industrifolk gör det världens skillnad. Lab räknas som en av de bästa barerna i England och till och med Europa. Varje dag träffar jag de människor som har mest makt i den här branschen; de bästa av bartenders och bar managers, representanter för alla möjliga spritmärken och destillerare och chefer för produktionen av det som vi gör våra cocktails på. Om jag ser på mitt liv nu i jämförelse med för sex veckor sedan så är det helt annorlunda. Den enda skillnaden mellan servitriserna och bartendrarna på LAB är att bartendrarna faktiskt gör våra cocktails. Vi måste veta precis lika mycket om spritsorter och märken och måste veta exakt hur varenda en av cocktailsen på våran tjugo sidors meny smakar och vad som finns i. Jag som har passion för cocktails och dessutom lite barvana lär mig mer än vad jag kanske måste. Jag har blivit nörd på sprit helt enkelt.

Lite coolt måste jag nog få säga att det är att jag klarar av att tränga mig igenom en totalpackad bar med en bricka full med cocktails högt över huvudet och hålla tre fyra orders á tio cocktails i huvudet samtidigt och ändå ha så himla roligt.

Den är en skön blandning av människor och nationalities. Den andra heltids servitrisen Itzel är från Mexico och är lika gammal som jag. Sen har vi Cindy från Malaysia som designar våra menyer och bara servitrisar på LAB för att det är ett roligt helgjobb. Gill, som slutar om två veckor, och Stuart är från Australien, Davide Italien, Luis är portugis och så James som ende engelsman. Som barbacks har vi ytterligare en italiano - Maurizio och sen Andy som är från Ungern. Vi får in en ny bartender nu när Gill drar till Oz, Victor som är precis lika svennebanan som jag. Vår assistant manager Alistair är en whiskeytokig skotte som har fått mig att upptäcka Ardbeg Uigeadail (min nya favvowhiskey sedan Auchentoshan 3Wood som tyvärr kostar ungefär 500 kronor flarran) och sen så har vi världens bästa Sarah som manager. Hon är tammesjutton min idol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback