streetdance och ekvationer - mums

sanna mina ord, nu har det gått för långt.
men jag och min siri (bäst!) är äntligen klara med våran idrottslektion vi ska hålla i på torsdag, jäss! Spegelsalen, Sollentuna Sim och Sporthall 8.20 Torsdag 4/5 - be there or be square!

Det finns ingen med ödesdrabbad mening än:
 "vi ska ha ett läxförhör. Eller ja, kalla det ett litet prov om ni vill *sadistiskt lärarskratt*"
jag ska ha ett "läxförhör" imorgon 8.20. Matematik B linjära ekvationssystem. Ni som förstår, ring mig imorgon runt halv nio, för vid dedn tidpunkten sitter jag och håvar in mitt allra första icke godkänt i min matematiska historia. Jag har ångest.

en hyllning till min kamera

den är tillbaka. äntligen! efter att ha varit i händerna på smutsiga tjuvar (se tidigare blogginlägg) så är den äntligen tillbaka! min älskade, älskade kamera.
Visst är jag arg för att den överhuvudtaget försvann, men så otroligt överväldigande lycklig över att den kom tillbaka hel och hållen med alla gamla pictures kvar, och inga nytagna obscena bilder på tjyvarna (det vore ju höjden av idioti, men lite orolig är man ju alltid)

för övrigt vill jag verkligen ha nya solglasögon.. men nej, pank som ett djur..

snö.

nääe, nu får det ändå vara nog!
snö mitt på blanka torsdagsmorgonen!
och våren som skulle ha kommit.
HYCKLARE!

dessutom är detta andra torsdagen i rad för mig. Låt mig förklara; på rudbeck har man ibland lite konstiga shemadagar. så igår (onsdag) var det alltså en torsdag, enligt schemat. Så jag har haft torsdag två dagar i rad. tack för den! Torsdag som dessutom är den värsta av alla dagar på mitt schema.. Jag känner mig negelegerad!

tillbaka igen

i'm back baby oh i'm back so badly..

Tillbaka igen, som alltid när man har varit totalt borta från civilisationen desperat efter information om helgens händelser.. men det verkar inte ha hänt så värst mycket ändå, haha.. och det mesta lär man få reda på imorron...

Har slaviskt börjat läsa
heat och TeenNow.. engelska tidningar är underbara!

Vad jag har och inte har

Jag har börjat hänga på asos.com nu igen, haha :) 
Tur att Sverige är så efter att man kan gå in på Mid Season Sale och faktiskt hitta mycket najsiga grejer.

Jag har fallit pladask för Tropicanas äppeljuice som är pressad på riktiga äpplen, inget jävla koncentrat! Läskande, söt, fruktig och superunderbar!

Jag har förälskat mig i min kära Ellis nya Longchampskor.. Blommiga.. Och lilla fröken Zäta har visst ett par gröna.. men jag vill ha dom rosa ;)

Jag har inte lust att åka till landet imorron..

My thankyou's


Owmygawd, I can’t believe I’m doing this *glädjetårar*
I’m really not prepared for this!  *tar upp lååååång lista ur
clutchväskan (vill verkligen ha den här men NOG att jag har 980 $ i bakfickan.. Näe det får nog vänta tills jag vinner en Grammy/ MTV award/ Oscar)*


Tack mami och papi, för att ni alltid står bakom mig och för att ni såg till att jag föddes för sisådär 15 år och 9 månader sen. Det är jag evigt tacksam för, haha.

Tack lillasyster, för att du är sötast i hela världen (tack för frulle på sängen imorse också, PÄRLA)

Tack Mormor för att du inspirerar mig varje dag. Tack Farmor för alla kakor, och Farfar för dina visdomsord. Tack Morfar för att du fanns för andra, även om jag aldrig fick uppleva det själv.

Tack släkten, alla mysiga kusiner ;) ni är bra!

Tack Frida för att jag hade en allra bästa vän när jag var liten, tiden har ändrat oss men minnena består! ScoobydooIloveyouu!

Tack Karå, för att du alltid har funnits på andra sidan min tomt, du är mig alltid nära och har alltid varit det. Only a gräsmatta away.

Tack till lärarna på Vibyskolan när jag gick i trean, som såg till att jag fick hoppa upp en klass, annars hade mitt liv varit totalt annorlunda och jag hade aldrig varit samma person. Tragiskt men sant *asg*

Tack Hanna för att du blev min bästa vän. Upp och ner, javisst, men nu starkare än någonsin. 5:an, 6:an, 7:an, 8:an, 9:an, 1:an. Snart sex år tsm. Jag ser fram emot att dela framtiden och London med dig

Tack min Moa, du är så otroligt smart! Du pushar mig, vad jag än tar för mig och du tror alltid på mig. Jag bär det med mig varje dag.

Linn ska ha ett stort tack för alla gånger hon sjungit tillsammans med mig och orkat med mina divalater :D alla skrattutbrott ligger djupt i minnet, jag hör dom än.

Tack Siri, för att du bara är sådär helt galet bra! Du vara bästast! Let's Dance!

Tessituss ska ha tack för att hon finns där på riktigt och för att hon är här för att stanna.

Tack Mathilda för alla ord som värmer. Blir alltid lycklig när det ringer :)

Tack alla mina Rudbecksblondiner (och enstaka brunetter) som lyser upp mina skoldagar.

Dessutom, det här låter helt flippy, men.. Thanx Mcfly, är det något som betyder mycket så är det musiken, och det finns ingen som gör mig så lycklig som mina engelska pojkar.. sad but true..



Thank you, thank you, thank you! *gråter lite, tar mitt pris och går sedan ner från scenen under publikens jubel. Är nära att snubbla på fållen till den dyra designerklänningen, men behåller kontrollen och ler mot alla kamerablixtar*

Påsklov

Det är påsklov, är det inte då man ska hinna med att andas lite? oj oj oj, vad jag ska hinna med.
Jag ska dansa Mån-Tors 17.00-18.30 med min Siri. Jag ska umgås med Tessi, Mathildus, Hannöw, Moa, Karå och Siri igen. Jag ska hinna skriva klart mitt fördjupningsarbete i Svenska A, köpa nya mjukisbyxor, strumpor,
underkläder och en ny klädhängare, och sen ska jag hinna med att finnas till också.

Det blir svårt

Blondinmiddag och Singstar

Igårkväll var det birthdaymiddag hos Nea (varför känns det alltid som om jag skriver dan efter? hahaha) för Anna och Nea, Anna fyller år idag, HURRA, HURRA, HURRA!
16 tjejer och två små pojkar. 13 blondinbrudar och tre brunettbrudar. Mumsig middag blev det, jag gjorde mycket ;)
 Saras Kycklingfile med NeaåLinneas marinad, potatiskroketter, SaraåJossans sås och Sallad. Oh yeah vilken succé! En mycket trevlig kväll, även om jag grämer mig själv för att jag inte följde med på fest efteråt.
Jag åkte istället hem till Siri (pärla!) och sjöng Singstar med Elli och Malin. Jag var nästan bäst (förutom Siri, menvafan, det är ju hon som äger spelet! och Elli, men hon kör ju ofta ! och Malin, men vi var ju faktiskt i samma lag!) Jag har kommit fram till att
Singstar är ett spel för folk som inte är estetiska, för vi esteter ska alltid utveckla låtarna och waila och ha oss, och det funkar inte riktigt med Singstar conceptet.
Jag suger på Singstar...

Jag vill ha Singstar Popworld.. Undrar varför? ;)






SaraåJossans sås

3 dl Creme Fraiche Lätt
C.a. 1½ matsked Kycklingfond
Grillkrydda
Paprikakrydda
Svartpeppar
Salt
(möjligtvis några andra kryddor som Jossan hällde i bakom min rygg)

Man har PMS och sjunger Britney (nästan)

Susanne har vart framme igen... När hon väl har fått grepp om dig, släpper hon dig aldrig. Nu är det en uppsats om Socialismen som ska vara klart imorgon.
Att jag har extremPMS och bara vill äta godis samt att jag har ett sömnbehöv som överstiger björnars om vintern, skiter hon fullständigt i. Att jag dessutom är totalmoderat ut i fingerspetsarna (möjligen lite folkpartist bakom öronen) det fnyser hon bara åt. Vi tackar och bockar.
Jag har tränat idag, 50 minuter kondition, brände 560 kalorier. Lite stolt faktiskt.
När börjar man bli träningsnarkoman/kalorifreak? är det när man kollar hur många kalorier det är i en Choicekaka och undviker den p.g.a. för hög KcJ per kaka, men sedan smäller i sig en massa glass bara för att man inte kan hitta kalorimängden på paketet?


Jag tänker på en låt min kära kusin sjöng för mig för några veckor sedan, under ett besök i hennes underbara lägenhet (med snygga gardiner i köket), i Lund.. En låt ur ett spex förmodar jag.. Jag reserverar mig för fel i texten, men jag tycker att den är klockren..

Premenstruell (ingen aning om vad den heter egentligen)
Melodi: Toxic

Allting med dig irriterar mig
With a taste of your lips I'm on a ride
Ditt skägg
You're toxic
Din andedräkt luktar ägg
I'm slipping under
Allting med dig blir en jävla grej
With a taste of poison paradise
Jag är premenstruell bäst du håller din käft ikväll
And I love what you do, Don't you know that you're toxic?






Idag är jag så sentimental och premenstruell att jag börjar gråta av att se teckningar av svältande barn (potatisbristen på Irland under 1800-talet) i min historiabok.

I hate Mondays

Efter en skööön sovmorgon, Rudbeck nästa.
Samhällsvetenskapliga programmet kräver att man genomför kursen Historia A 100 poäng.
Jag har haft lyckan att få min kära mentor Susanne i Historia. Ni som vet, vet vilken jag talar om.
Bitska små ögon, byxor av underlig färg upp till armhålan för att hålla inne ansamlingen av för många bullar och kakor runt midjan. Alltid stickade koftor, knixar med nacken titt som tätt och utstöter bitska läten som en ilsken chihuahua...
"Jaha!"
"Mhm!"
"Jasså!"
*gläfs, gläfs!*

Och så idag då. 10.25
Hon ser att jag kommer, jag tror att allt är lungt och saktar därför ner en smula . När jag kommer fram stänger hon dörren mitt framför näsan på mig och jag måste överleva den välkända rudbeckskvarten.
Är du försenad får du vänta ut en i enkvart. Det är bara, och BARA Susanne, mina kära mentor över SNG05, som nyttjar denna regel och är obeveklig. KUL!

Första dagen i skolan efter helgen, fann mig lätt bombarderad på msn sedan tidigare så jag undvek folksamlingar mestadels (var knappt i cafeterian på hela dan). Orkade inte gymma så jag powerwalkade med Hanna på kvällen, vilket slutade i skrattattacker och sepeutbrott. så om ni hittar en plastpåse med multivitamindryck i en snödriva i Viby så var det vi.. sorry..

Mannen i mitt liv, haha

Danny Jones, honom ska jag gifta mig med, bara så att alla vet det.
Ni andra, gå hem! Ni har inte en chans mot honom!
1986, wow, lyckliga England som fick en Danny på halsen det året.



Danny





















would you carry me to the end?

Lördagstragik och tågtrafik

Åkte till vän på morgonen för att hjälpa till att röja upp efter gårdagen..
Det kom fram att tre mobiler, en ipod nano, en mp3, min digitalkamera, sprit (vännens pappas whiskey för 600 kronor flarran), vännens smycken och vännens mammas smycken var stulna. Och vi vet vilka det är.
När man litar på någon, när man bjuder in dom som gäster i sitt hus, och så får man det här. Orden räcker inte till för att förklara. Jag är så arg och besviken och less så jag vet inte vad..

Kaos och kris och vi bestämde oss för att åka till polisen för att anmäla skiten, men NEHE!
Sollentuna polisens öppettider
Lördagar: 07-14
Så vi åker in till stan, Statens järnvägars pendeltåg anno 1876..
Jobbigt för alla, polisanmälan är INGEN kul historia. Extremcred till killen på polishuset som hjälpte oss och var så himla trevlig, Stort plus i kanten.
We all owe you..

och alla knäppungar som jag älskar som förstår att jag har haft det pissjobbigt, ni är värda mer än allt för mig.


Jag ska ALDRIG festa igen

Extrem kaoskväll med lögner, bråk, fylla och terminatorblickar..
Åkte dit med Tessi (älskling!) runt halv tio, då var det ordning på slottet, folk började bli glada i hatten och livet lekte, men sen... Objudna gäster, alla killar började slåss, mobiler "försvann", polisen kom och någon kräktes i duschen så att avloppet blev kajko.. suck..
När mamma ringde runt kvart i två ljög jag ihop en skithistoria om att jag var på väg hem. Det var det dummaste jag har gjort sedan jag badade i det vita spetslinnet i somras.
Underskatta aldrig en förälder!
Huset var i upplösningstillstånd; det låg gardiner på golvet, tavlor var spräckta, det var sprit i tangentbord och på golv och bord, det satt snus på vitrinskåpet, och så det omtalade spystoppet i avloppet som ingen ville ta hand om. Jag stannade kvar och hjälpte till förstås, självklart,  tills jag upptäckte att gömstället för min digitalkamera kanske inte var det smartaste, den var puts väck. Jag bröt ihop, ringde till min alldeles underbara mamma som plockade upp mig i pyjamas.
Var hemma, säker i min säng, 02.55
Tro aldrig att dom är arga, dom är rädda! Alla tonårsföräldrar borde göra klart för sina små telningar att det alltid, ALLTID är okej att ringa mitt i natten om man vill bli hämtad...
JAG SKA ALDRIG FESTA IGEN! Mark my words..

aldrig aldrig mer