How to date a bartender

Följande punkter är viktiga, om inte nödvändiga för att överleva att dejta en bartender:

1. Tyck om att bli väckt klockan 2 på morgonen av en adrenalinstinn människa som vill berätta allt som har hänt på jobbet under de senaste 10 timmarna.
2. Finn det charmigt att oavsett var och när ni går ut så kommer personen alltid att hitta något att klaga på när det gäller snabbhet/utbud/service osv.
3. Gilla de facto att hela din vecka kommer att schemaläggas runt de två dagarna i veckan som personen har ledigt. Förmodligen är ingen av dessa dagar under helgen. Har du tur så är en av dom en torsdag.
4. Avsakna luktsinne alternativt gilla äckliga fötter. Våra fötter är instängda i samma skor hela dagarna  och det brukar ta ungefär tio minuter in på vårt skift innan dom är genomblöta. Mitt soprum luktar smaskigare än våra fötter efter en kvälls arbete.
5. Alla våra arbetskollegor och en stor del av vår vänskapskrets kommer att stirra på dig som om du är en idiot om du inte vet vad Woods 100 är eller vad Cachaca är destillerat från.

... och sen är det ju tusen saker till såklart.


Carrolutt freepourar gomme syrup under kursen. Jag tror att hon gör en Mint Julep. Äcklig drink för övrigt.

Lycka till!
PUSS


Hej hopp gummi... tutte?

KENT UNIVERSITY NASTA!
Eller iallafall en intervju. Den sjuttonde februari bar det av till Medway campus dar jag ska grillas av professorer i journalistik. Vi far val se hur det blir, men jag hoppas och jag kampar bast jag kan.
Jag har blivit tillsagd att lyssna pa radio, sa imorron innan jobbet ska jag kopa en. Vem fan koper en radio ar 2009?! Sara Malm, that's who. Men vad gor man inte for att komma in dar man vill. Allt ar vart att kampa for.

Jag blir av med  pojkarna snart. Sebbe och Viktor ar redo att flytta hem eftersom dom i credit-crunchens London inte far nagra jobb. Sa det ar inte precit lustiga huset har borta. Det kommer att bli valdigt tomt efter dom nar dom aker. Jag vill inte ens tanka pa hur det kanns for Jossan och Siri. Uff.

Jag har funnit en ny livsfilosofi. Man ska se pa sitt liv som nar man gor en cocktail. Du kan aldrig ta bort det du redan har hallt i, och om det inte smakar sa kan du alltid halla i nya saker for att gora livet/din cocktail perfekt.

Ikvall ska jag och Carro laga fin middag och myspysa.

PUSS OCH KRAM ALLIHOP
piiz out

Lorv!


Idag har vi betalat in den sista hyran på "världens bästa lägenhet". och samlat vuxenpoäng. Mitt bankkort sitter fortfarande fast i byråkratin och vägrar dyka upp i min brevlåda.
Att söka till universitet här är svårare än vad det ser ut. Jag måste ringa och prata med universiteten eftersom jag inte har några internationella betyg. Dessutom bör jag ta ett TOEFL-test snarast för att styrka mina engelskakunskaper. Det känns lite som att man kutar i ständig uppförsbacke med dom - dom borde vilja ha internationella studenter för det får dom pengar för, men nej tydligen inte. Jag känner att krångligheter kanske inte är det som jag behöver just i detta nu. Bajs asså.
Jobbet är lite ostadigt för tillfället eftersoim ekonomin är som den är Vi roar oss med att blanda cocktails till oss själva och dansa på borden istället.
Hur framtiden blir, det får vi se. Carro är kär igen och åker hem när vårt hyreskontrakt går ut i april. Ledsamt. Just nu sitter jag på McDonken medans hon kuttrar med pojkvännen i Sverige över Skype. Jag kuttrar mest med mig själv för tillfället.
Ikväll ska jag häsla på min fru i Clapham på
B@1. Det blir nog bra till slut. Allt löser sig.

PEACE OUT!
puss

Nyår alldeles för sent

Såhär fin var jag på nyår bakom baren. Det är min chef längst till vänster. I fjäderboa.

Internet-tjyv igen! GOSH! Äntligen har jag fått fatt i bilderna från nyår då vi hade 1920´s tema. Fejsbook är fullpackat med iallafall en handfull.
Imorgon börjar det nya livet. Dyra skor och en dyr klänning. Jag tänker vara sådär lagom ytlig. Sen så är det inskickning av min universitetsansökan också. Finns inget mer att göra nu förutom att hoppas. Hoppas.

btw. det är han längst till höger som jag har en rejäl jobb-crush på. varken min fru eller min syster förstår mig.


JANUARI

Smyger pa jobbet igen! Good GOD! Skarpning.
Det blir hemfard i mars runt Peters skiva sa tva manader kvar tills jag far se Sverige igen. Det ser morkt ut har i Chelsea, bokstavligen. Morkt som i en sack.
Jag vantar fortfarande pa fotona fran nyar, ska forhoppningsvis fa dom imorron. Da blir det iallafall fint pa Facebook.
Det har med att vara nyttig ar inte helt latt, det finns ju sa mycket god choklad har i varlden, och sa vill man ju garna baka lite ibland ocksa (jag, viktor och siri har gjort maranger en gang och jag har varit supervisor nar viktor har bakat kladdkaka. det blir tva ganger.)
Frugan fyllde tjugo - och firade med att jobba. Det skulle firas pa onsdagen men sa lyckades hon ju med att dra pa sig en 24-timmars matforgiftning dagen innan sa vi firade lugnt och stilla med pasta och pastasas och marangsviss (darav de hembakade marangerna).
Sen gor jag ju inte mycket mer an jobbar. Fortfarande. Jag forsoker skaffa ett liv utanfor baren, men det gar inte sadar himla bra eftersom dygnet bara har X antal timmar och man behover sova ocksa. Workoholics behover inget annat an mat och somn har min chef konstaterat.
Hjalp mig doden.

Ikea smyger pa jobbet

Jag har efter en del om och men adopterat mitt smeknamn Ikea. Det passade liksom. Malm = range of bedroom furniture.
Jag sitter och smygbloggar fran jobbet, borjar om atta minuter. Man far ta alla chanser man kan till lite internet! Jag har upptackt Cadbury's Crunchie choklad. Vard att do for i tider som denna nar ekonomin gar bajs bajs. Dom har dragit ner pa mina skift pa Chelsea Bar eftersom vi har for mycket personal, men forhoppningsvis kan jag fa ta extraskift antingen pa The LAB's andra barer - the Townhouse i Knightsbridge eller (som jag mest haller tummarna for) LAB Soho. Vi far val se...
Carro aker hem till Sverige imorgon sa lagenheten kommer bli valdigt tom i veckan. Nog for att Jossan och Siri ocksa bor dar, men jag och Carro som singelmaffian ar dom som sover hemma mest/jamt.
Fick antligen morgontidning imorse. Skuttade upp ur sangen och gick ivag till varan Newsagent som ligger tjugo meter fran porten och handlade bade The Times och Daily Mail. Havregrynsgrot och tidning. Bra morgon.
NU JOBB! PUSS!

Back in London

Wow, sa var man hemma igen. Det ar helt enkelt sa att jag har tva hem. ett har och ett i lilla Sverige. Nu ar det faststallt att vi ska byta lagenhet till nagonting billigare, flytt blir i mars till nagonting som kanske inte ar lika fint men som passar vara taskiga planbocker lite battre. Jag maste ha nagonting som ar latt att saga upp ocksa, eftersom jag ger mig av till Oxford i sommar.

New years eve var helt galet - vi hade 1920's Prohibition theme och bartendrarna var utkladda till gangsters. Manga manga bilder togs det under kvallen och jag hoppas pa att fa tag pa iallafall en del av dem. Jag slangde ut drinkar och mixers och nar klockan slog tolv hade jag tonic och champagne over hela armarna.

Jag ar mitt uppe i att soka till university - lika bra att ha alla dorrarna oppna infor hosten. Journalistik ser det ut att bli i slutandan nu nar Oxford inte vill ha mig (bastards!). Sa det ser ut som att det blir Warwick Uni utanfor Brimingham, Kent Uni Medway Campus sydost om London eller Queen Marys Uni i London.  Det ar inte sa manga universities som erbjuder journalistik sa far vi se vem som vill ha mig. Jag har sokt English and Creative Writing ocksa men vi far se om min engelska niva ar tillrackligt hog.

High School Musical 3 har invaderat. Rent livsfarligt.  Toodles!