Yey med stort Y

1. Frida fick jobbet! En liten semester blev till ett helt nytt äventyr för min barndomsvän. F.tf. så sussar hon i mitt rum, men inom några dagar så ska hon få flytta in ovanpå Townhouse (vår systerbar) i Knightsbridge tills att hon hittar något eget. Två minuters gångväg från Harrods. Granne med arabiska prinsar och oljeshejker. Gatan bredvid den dyraste adressen i London. Dessutom så vackert att man blir helt till sig. Jag är inte avundsjuk, oh nej.

2. Jag har fått mitt studentrum! Badrum, skrivbord, bokhylla och hela kittet. Precis vid vattnet, två minuter från skolan och i så nybyggda hus att det inte ens finns bilder på det. Men så här ska det iallafall se ut (enligt skolan):



DÄR ska jag bo. Liberty Quays, Victory Pier. Och i november kommer snabbtågen till London vara igång. 17 minuter till London Victoria - att pendla till jobbet kommer inte att vara några som helst problem.

Jag har äntligen lyckats klippa mig. Snyggt, säger folk.
Personligen tycker jag att jag ser ut som en korsning mellan en 13-årig "chav" och en italiensk transvestit.

Puss!

Schleeet in Clapham

Sitter i sängen med fröken Frida och har glada nyheter. Det verkar som att hon stannar här hos oss i Londonvärlden. Om allt går som det ska har hon sitt trialshift på Lab imorron. Hurra!
Det har blivit en del sena nätter (som sig bör) nu när lilla madam är på besök så tröttheten svider i kroppen. Dessutom har jag köpt hatt och ser ut ungefär som Mischa Barton + 15 kilo. Coolt.

Godmorgon Clapham J

Nu är Frida här. Finally. Vi har inte gått upp ur sängen ännu vilket säger allt. Dagens mål är att städa köket, hänga tvätt och äta middag. Om vi mår bättre ska vi gå till Jossan i Soho. Vi får se. Men hon är här iallafall. Det är något speciellt med oss.


 
psssst, btw det kanske finns en karl i mitt liv igen. jag vet inte, så bara kanske. men det är fortfarande en hemlis. stay tuned.

Indeed!

Rapport från Knubbo:
I väntan på att Frida ska anlända till Clapham J (hon är tydligen vid Earls Court och väntar tåg) så sitter jag och pluggar Röda Khmerer så att svetten lackar. Kan hända att jag har dödat lite för många små grå på senaste tiden men nu är det dags att väcka dem igen. Det är ju snart skola och allt. Det blir Kambodja över nyår för familjen Malm inc Lund-Malm. Herrlich.

Bara ren och skär lycka...

... lycka, LYCKA!
Det måste nästan skrivas med versaler, skrikas högt och kablas ut över hela världen. Jag stannar. And I am telling you, Im not going.
Dom behåller mig över helgerna på Lab, iallafall i en månad till. Eftersom vi fortfarande inte har hittat någon vettig ny servitris sedan Itzel slutade för en månad sedan så kommer det att vara två helt nya när jag slutar. Och det går helt enkelt inte, golvet kommer att gå under. Så jag ska stanna. Leva mitt Londonliv på helgerna och vara hängiven student i veckorna. Jag ska ge det ett försök. Jag har, som alltid, gett mig fan på att det ska gå. Allt bara pirrar i hela kroppen, iiiiiiiiiiiiiih!



Den som sa att man inte kan få allt här i världen ljög.




Och på söndag kommer Frida.

Me and my wobbly bits

Jag är ett fetto. Jajjemänsan, sanningen står och stirrar tillbaka på mig i helkroppsspegeln i Jossans och Adams rum. Att jag inte har svällt upp till Barbapappa ännu är ett under för jag äter sämre än någonsin. Kvällstid är jag riktigt duktig, jag äter sallader, sushi och nyttiga smörgåsar på jobbet men på dagtid är det åt fanders.
Jag vräker i mig Dorritos chips, pizzor, choklad, kladdkakssmet ( har precis tryckt i mig nästan en halv sats till frukost) och pasta med ketchup eller sås. Och jag kan inte sluta. Jag har gått igenom detta en gång förr, så jag vet ju precis vad det handlar om. Att börja dagen med att stoppa i sig hormoner är, iallafall för min del, inte det bästa för mitt mat och sockersug vilket skjuter i höjden nu såhär i början.
Jag som gick runt och närapå var smal där för en stund. Men - hellre lite knubbig än gravid.
Jag vet att det kommer lägga sig om en månad eller två.

Peace, Love and Jäger für alles
/ Knubbis

Välkomna till min kropp, här är er tältplats.

Idag mår jag Glastonbury. Ett gäng band spelar, samtidigt, i mitt huvud, folk hoppar runt och lever rövare i min mage och min mun smakar lera och stövel.


bild från Peace&Love -08

Frugans pojkvän dissar och Sagan om söndagen med Maxime

Det här är vad jag får när jag försöker prata med min fru i Sverige:

siri; says:
STÖR INTE! jag ska äta chokladtårta nu!
/ Viktor "KUNGEN" Laurell

-----------------------

Dödigaste söndagen i mannaminne inne på Lab. Tristessen och min PMS var inte en vänlig kombination och det enda som gjorde dagen dräglig var att Cindy ( servitris kollegan nummer uno)  och Maxime var inne. Maxie är en av de mest färgstarka personligheter jag har träffat i hela mitt liv. Hon är en sån person som jag skulle vilja skriva en bok om. Hon är egentligen en han. Hon är flamboyant fransk med en fantastisk brytning som bara gör hennes "tranny manners", som hon själv kallar dem, ännu härligare.
Hon har rest överallt, sett så många saker. Började jobba som strippa på porrklubb i Berlin när hon var sexton år, hamnade i drogträsket, började jobba med mode, föll tillbaka, flyttade till New York och jobbade på gatan i Soho, flyttade till det Londonska Soho't osv, osv, osv. Hennes liv skulle bli tusen sidor. Nu lever hon sina sista dagar i Sohos dekadens, dödssjuk i HIV och cancer. 32 år gammal. Vilken människa. 

Jag hade grov PMS igår och Cindy som känner mig erbjöd sig att springa till butiken på hörnet och köpa Yorkie choklad. Maxime vänder sig om i chock och brister ut att "Yorkie!? Girl, vilket slöseri med tid! Näe, nu går jag och köper tårta till dig på Patisserie Valerie!" Ut stormar Cindy och Maxie och kommer tillbaka fnittrande med en Double Toffee Chocolate Cake med extra vispgrädde. Maxies kommentar var ungefär: "Herregud, njuuuut tjejen medans du kan! Varför tror du att jag sitter här och dricker Pornstar Martinis mina sista dagar för? För att man ska njuuuuta av livet! Lev som jag! Som om du ska dö imorgon!"
Det finns så få av henne där ute. Hon gjorde min söndag.

Lets call it surprise sex

Ursäkta, men kan jag få kammaråklagare Rolf Hillegrens huvud uppsatt på en pinne? Gubbfan.

Quote: "Tar man en kvinna och en man som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, och mannen kör ändå. Visst är det oschysst men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse. "

Han borde få för ordningsförseelse. Jag har en ganska stor gurka i min kyl.
Om han säger nej så kör jag ändå.
Då kommer han få se på oschysst.

Oh, this is the night, its a beautiful night! And we call it bella notte...

Man upplever så mycket i den här stan. Speciellt om man är endast är ute kväll och natt (typ). Igår bevittnade jag en 65+ prostituerad som sålde sig till en medelålders man i kostym. Jag fick vänster tumme och insidan av högerhanden brända av brinnande Absinth vid två separata tillfällen (men av samma puckade kunder!). Jag och hela Soho-teamet åt Nacho-platters med alla tillbehör och ett par tre pizzor på det klockan tjugo över tre på natten inne på Gala Casino vid Leicester Square. Jag blev erbjuden jobb som event bartender och event servitris medans jag pluggar. Bara för att ta några exempel. Några snippets ur den mörka augustinatt som var den fjortonde till femtonde år tvåtusennio.

Ett sista försök till tonårstrots

Ibland så känner jag bara att, NÄE jag vill inte. Jag sätter mig med armarna i kors i sängen och tar på mig min trumpnaste treårings-min. VILL INTE, sa jag ju. Vill inte vika ihop mina kläder som ligger och luktar bergamottparfymerat tvättmedel på mitt skrivbord. Vill inte gå ned med disken på nattduksbordet som, tro mig, luktar allt annat än bergamott. Vill inte klä på mig och åka till jobbet, vill inte sminka mig i alla hast på tåget, vill inte äta något underligt baguettesubstitut och vill inte bära cocktails. Av en enda anledning. Varje gång jag går till jobbet så kommer jag en dag närmare slutet på min resa genom Londons barvärld. Jag hamnade i Soho hos min dysfunktionella men älskade jobb-familj och jag vill absolut inte under någon omständighet sluta.
Another day, another dollar. Nu måste jag ta mig ur den här morrbollen som är mina sängkläder och pallra mig till stationen. Man kan ju inte svika familjen.


Den enda bilden jag har på mig själv med bricka i handen. Från Gills sista kväll på LAB.

Bosh!

"Pojkar går ju inte att bekanta sig med, dom bara står och råmar och äter choklad."
- Blanche, 11 år, ur Outsiders - Underbarn med extrema gåvor.

The morning of you

Dissar verkligen hela omvärlden. Åt en liter glass ( ingen överdrift, verkligen en hel liter) och mådde såklart sedan därefter, så när lägenhetskamraterna pockade på uppmärksamhet för att det var dags att sticka till bion så kröp jag ner under täcket och morrade. Två timmar senare har jag parmesanpanerat kyckling, sönderhackat basilika till den sedan ihoprörda såsen, diskat och städat köket skinande som den domestic godess jag egentligen är (men ignorerar för det mesta).

Vaknade imorse i ett underligt skrivarrus och började på en ny bok. Vi får väl se hur det går med den men jag har en del ideer som bara måste ut nu.

Slökollade på outsiders tidigare idag (Kanal 5:s webbTV är en lifesaver), ett program om föräldrar som gör allt för att barnen ska bli superstjärnor. Hajade till lite när elvaåriga Emmas historia berättades. Det var något med henne och framför allt med hennes mycket tvivelaktigt agerande föräldrar som fick det att pingla till i bakhuvudet. Samma unge, samma typ av program men en annan kanal. Hon var med i ett program om överbegåvade ungar som gick på fyran för några år sedan.
Det underliga va,r och är, bara det att i fyrans program var hon med tack vare sin höga IQ och att hon som nioåring läste gymnasiematte. I femmans outsiders var hon i fokus på grund av sin sångtalang ( som jag kan meddela inte existerade) och att hennes föräldrar gav allt för att hon skulle bli supermegakändis.
Snacka om att någon på Kanal 5 inte gjort någon research över huvudtaget för det nämns inte alls att Emma tidigare varit med i teve eller att hon skulle ha någon ovanligt hög intelligensnivå. Vissa människor borde inte få jobba med media.

Dags att försöka få någon timmes sömn under Harry med Victoria Tolstoy i lurarna. Jag sätter väckarklockan på 22.30 för då är det upp igen för att laga mera mat samt ställa in den avsvalnade kycklingen i kylen. Vuxenpoints.

Mornin champ

Jag har knåpat ihop min uppsägning som ska lämnas in senast nästa vecka ( lite tårfyllt måste erkännas) och har försökt ge mig på den där pärskans gitarren som måste stämmas om och om och om igen eftersom den far runt lite hursom helst i rummet. Hittade precis min kamera under sängen. Känner att jag nog ligger på en nagelklippare. Potatismos och engelsk bearnaise till frukost. Välkommen lördag.


AAAH UPDATE: Två minuter efter upplägg kommer samtal från Sverige. Jag och mamma bollar ideer om eventuell resa till Kambodja över jul/nyår. Historie-nörden inom mig hjular av lycka.

One of the most vital necessities in life is: they know how to throw a partey



Bar 55s igår. Det blidde jag, Jossan och Tom till slut och sen mötte vi upp resten och slutade i Spitalfields. På bordet ses Lemon Cheesecake Martini, Bloody Mary, Stolen From A Pony Martini, Kiwi Martini och Tall and Skinny Like Tom.
Ingen VodkaCranberry så långt ögat når. Jag trivs med cocktail branschen.

Himla hungrig just nu men ingen annan är vaken och vi har NOLL mat hemma. Hela min kropp gastar efter föda. Gärna någonting fettigt och kladdigt eftersom karman inte är på min sida just idag.

Filisofi under ett HP-täcke.

Just nu: Ibland så känns det så overkligt att jag ska flytta härifrån. Jag och Jossan började planera min avskedsfest igår och insåg att det var lite mer än en månad kvar. En enda liten fjuttig månad och sen bor jag inte i Clapham längre. Om jag bara kunde ändra det hade jag gjort det. Tur att mina vänner har lovat att alltid finnas kvar för det blir nog väldigt mycket hemlängtan i början. Nya äventyr är inte helt lätta att handskas med, speciellt inte när man redan har världens bästa liv i London, en konstant tendens till magkatarr, ett exkex som fortfarande spökar ganska mycket och på tok för många högklackade skor.

Soundtracking this: Kid British - Lost in London, Paramore - Let This Go och Daniel Merriweather - Red.

Idag: Sound of Music nostalgi som jag laddade hem inatt, Steak Lunch i Clapham med flatmates, shopping i Camdens gränder med Jossan, fördrinkar på Bar FiftyFives och någon variant på middag i Camden när vi har fått sällskap av Dan och Anthony och sen alla fyra till Spitalfields.

Nedan: Bilder från mitt födelsedagsfirande. Första bilden är från Spitalfields när både jag och Carro fortfarande kunde stå rakt och flina in i kameran. Sen dansar jag limbo i Soho och sista bilden är några av mina käraste. V till h: Lukas som är ny GM, jag själv ofc, norska bartendern Lina, AGM Tom och min alldeles egna prinsessan Josefine av Soho.


     

PUSS min älsklingar!

Ledig. Jäss.

Tess och jag har spenderat hela dagen i sängen med våra älskare Domino och Richard Gere. Vi har inte rört oss en millimeter. Pizza och cola från internet, choklad från Sverige och Pretty Woman. Jag sitter i Tess säng och ser på medans hon försöker prata i telefon och samtidigt klättra upp för väggen i ryggläge med fötterna först. Pizzakartongerna börjar lukta lite illa. Dags för dusch och B@1 2-4-1 Sunday. Farligt.