Första dejten i London och sånt

Summa summarum av den här veckan är bara en massa jobb. Och en lätt hjärnskakning. Och en dejt.

Jobbet behöver kanske inte utvecklas så himla mycket. Jag bär en massa glas och serverar och får alldeles för lite dricks. I lördags blev skörden 25 pence. Engelsmän är enna snåla jävlar på puben.

Hjärnskakningen är bara en förmodan. Jag lyckades gå in i en vägg i våran port och dagen efter mådde jag väldigt illa och det snurrade och gjorde ont. Typ som en riktigt äcklig bakfylla. Så jag blev ordinerad vila av min fru som gick och handlade Mcdonaldsmat till lilla mig. Min fru är fortfarande allra bäst i hela världen.

Över till dejten. För att göra historien kort: Jag jobbar. Ser söt pojke. Söt pojke ser bevisligen mig också. Söt pojke kommer fram och får telefonnummer. Smskonversation under några dagar. Dejt söndag. Söt pojke blir ännu sötare när han visar sig vara ganska mycket min typ. Jag får lite panik, har ju inte tid att dejta och hålla på - jag ska ju leva livet! Men söt pojke bor en bra bit utanför London så det löste sig ganska bra. Tyvärr hör söt pojke inte av sig. Söt pojke numera svin. Jag borde verkligen sluta med karlar. Finns bara tre män i hela världen man kan lita på; Pappa, Sebbe och Viktor. Och så Mackan såklart, alltså fyra män. Så tills någon bevisar motsatsen så är i princip alla män svin. Å andra sidan så blir nog motsatsen ganska snart bevisad, den här stan är full av söta pojkar. Hurra!

Vilken tur att jag har Jossan, Carro och min fru.

PUSS


Typ onsdag.

Hjälp vad det inte blir mycket bloggande när man inte har något eget internet. Jag sitter på McDonken och snor av deras gratisinternet. Det kan nog ta ett tag innan vi har fixat internet till lägenheten. Nu ska vi ju försöka landa först och främst och få i ordning våra liv.
Idag blir det mitt fjärde pass på The Porterhouse. Det är en hel del springa i trappor och framför allt en massa plock av glas. Allt för 5 pund och 75 pence i timman. Vi får väl se hur länge jag står ut med den pisslönen, men jag har illafall roligt på jobbet. Tro det eller ej, men att servitrisa och plocka glas är inte helt fel, och jag får ju dessutom gratis motion minst sex timmar om dagen. På tal om sex timmar, reglerna för anställning i England är inte riktigt lika trevliga som hemma. Jag är ju van vid minst en kvarts rast på fem timmar hemmavid på Coopan - när jag sa det till mina fellow collegues så stod dom bara och gapade. Följande gäller i the UK: upp till sex timmar = ingen rast, sju-åtta timmar = tjugo minuter, nio timmar eller mer = trettio minuter. Slaveri skulle vi bekväma svenskar säga. Szymon på Porter som är från Polen säger att jag bara är bortskämd.
Just nu så har vi lite gäster i lägenheten, Viktor och Sebbe har inte hittat ackomodation i London ännu så dom sussar hos oss för tillfället. Detta innebär att vi är tre i min säng.
Viktor är känd som The Swedish King bland grabbarna på The Porter sedan dom fick veta att han sover med två söta flickor. Dom är lite imponerade.
Nu är det jobb hela veckan lång tills på söndag. Snart kommer världens bästaste familj på besök också. Jag är väldigt mammig och pappig och systrig these days. Det är mer läskigt än vad man tror att flytta hemifrån och veta att det liksom inte går att träffa dom när som helst. Jag känner mig ganska liten ibland, men känslan av att allt är underbart är större. Speciellt när man vaknar i sin lägenhet och tittar ut genom fönstret över Islingtons utkanter (vi bor precis exakt på gränsen mellan Islington och Hackney). Då är världen i min hand.
PUSS

Den stora flyttardagen

Jajjemän, idag flyttar vi! Vi ska möta Jossans pappa och åka allihopa tillsammans för att göra inventory och skriva på papper. Sen ska vi promenixa runt i området medan tvättmaskinen går varm med fyra veckors samlad tvätt. Mums.

Jag har dragit på mig magkatarr och har haft feber i dagarna så just nu är väl min hälsa inte på topp kanske. Så jag har varit duktig och inte druckit, trots att vi har varit ute. Ingen dricka ikväll heller på inflyttningsfesten/utgången så att jag ska bli friskus i magen.

Vi har blivit fett med bundis med barmanagern Ed på Roadhouse så igår när Siri skulle göra shots så fick hon hoppa in bakom baren och göra dom helt själv! Gratis fick vi dom också. Gå in gratis fick vi ju inte, men vänta bara tills ikväll! DÅ bannemig!

Jag fick hak på två australienare igår på Roadhouse. En heltokej söt i blå randig skjorta. En jättejättejätte söt i röd randig skjorta. Skjortorna var i samma modell. Dom var kompisar. Jag tycka roligt. Dom fick nummer. Hoppas att dom ringer. Tihi!

Sen fick jag två snuskhummrar utslängda igår också. Jag är en förkämpe för ett väluppfostrat samhälle och kvinnofrid.

Kursen är schlutt och det känns helkonstigt. Jag har väl inte riktigt förlikat mig med tanken på att vi inte ska hänga tillsammans allihopa hela dagarna. Ett B fick jag också - hade fått ett A om jag bara hade fixat freepouringen, men jag var så nervös att händerna skakade så det kunde inte ha gått bra, det visste jag sen innan.

På söndag blir det första riktiga passet på The Porterhouse, hurra!

En liten update såhär på söndagen

Ehum. Idag en jobbig dag. Så mycket kan jag säga. Vi var på PUSH igår, en s.k. indie-klubb. Spelade dom indie? OH NEJ, det var Rihanna och dunka dunka för hela slanten. Så jag och bästa Jossan, Carro och Sebbe fick en idé om att vi skulle till Roadhouse.
Kvällen slutade med en himlans massa cykeltaxi hit och dit och en hel del vomeringar i diverse gathörn. Duktig flicka.

För folk som inte facebookar så här är lite bilder från i torsdags när vi "pluggade" på the Porterhouse (mitt nya jobb, jajjemän) och gick till Roadhouse.


Ganget. Dreamteam plus tre.



Jag och Kim visar hur man pluggar. Öl i ena nypan och drinkrecept i den andra.



Den absolut bästa bilden jag kunde hitta på¨Sebbe och Kim.


 Markus och jag hjälptes åt att spilla öl över hela min fru


Markus och Viktor demonstrerar sina hångelskills.


Det var allt för idag! PUSS!

JAG HAR JOBB!

HA! Jag har fatt jobb! Och inte vilket javla skitjobb som helst utan pa the Porterhouse - varan favoritpub!
Jag ska jobba som servitris och barback och forhoppningsvis inom tva-tre manader sta bakom baren som bartender.
Okej jag kanske kanske inte ar helt garanterad, men jag ska dit och provjobba pa tisdag (dagen innan teoriprovet, hurra) och sa far vi se hur det gar. Men jag tror att det gar bra. Jag ar overtygad om att det gar bra.

Sen att jag ska jobba som servitris ar ju ett skamt bara det... jag kommer ha samst lon och slitigast jobb av alla. Men GODDAMNIT, jag SKA bartendra dar.

Det var det forsta jobbet jag sokte har och jag fick det. Sa pa tre dagar fick jag jobb. och pa tre dagar fixade vi lagenhet. Det har varit tre mycket produktiva veckor i London.

PUSS

Bartenderlivet är hårt

Det är fel på oss. Tänk att det inte ens går att ta en plugg-kväll på puben utan att det spårar ur.
Vi gick till The Porterhouse igår för att studera och ta ett par öl. Ett par öl. Sen föreslog Markus tequila race och i sann svensk anda så tyckte vi alla att det var en bra idé.
Så det blev Roadhouse igen. Igen.
Idag är jag trött, smutsig i håret och har ont i magen...
(snyggbartendern jobbade inte. men hans kollega tittade lite misstänksamt på mig. hmpf)


Vi har också bytt dialekt. Skånsk-stockholms-smögenianska. Det är gôtt, jaudaau!


Sjuklingsonsdag

Idag är jag sjukling. Ligger hemma på hostelet och kurerar mig bäst jag kan. Visst, jag hade absolut kunnat gå till skolan idag men dear lord jag har verkligen tusen saker att göra.
Min att göra lista idag:
1. Ringa Ashley (våran lägenhetsagent)
2. Fylla i Credit Check (så att våran landlord kan kolla att jag inte har miljonskulder)
3. Kolla upp exakt vart Chelsea Manor Street ligger (EF kontoret)
4. Kolla upp hur fort det går att åka till Sloane Sq. Station
5. Få in mitt CV på Siris dator
6. Skriva om CV-helvetet så att jag kan söka bartenderjobb med det
7. Maila till Carros pappa om lägenhetspapper
8. Läsa Bridget Jones och göra noteringar till uppsatsen.
9. Läsa The Other Boleyn Girl och göra noteringar till uppsatsen
10. Duscha
11. Dö

Jag har helt enkelt inte tid att kurera mig. Det får bli en annan dag. För övrigt fick jag bäst resultat i hela klassen på provet i måndags (delat med någon/några andra visseligen men who cares?!). Jag är mycket stolt över mig själv.

I måndags var vi ute på Road House (eeh igen). Alla EBS-grupper since forever har alltid hängt där. Av någon outgrundlig anledning. Vi går mest dit för attvi kommer in gratis. När klockan så hade slagit stängning vid sådär tre-tiden i måndags så tröttnade min kära vän Sebastian på att höra mig tjata om att bartendern var så snygg. Han tog saken i egna händer och sa åt bartendern att ta mig ut på dejt (vad exakt herr Sebastian sa vet nog bara bartendern för herr Sebastian var full och minns inte riktigt själv). Så när jag står i kön för att hämta ut min jacka så hör jag hur någon ropar mitt namn. När jag vänder mig om så står Sebbe och pekar med utsträckt arm och TRE bartenders står uppe på bardisken och råglor på mig. Jag fick skämspanik, blev knallröd och skrek fula ord på svenska och engelska till Sebbe innan jag tog min jacka och gick mycket, mycket fort ut med Jossan i handen.
Hela vägen hem lovade jag mig själv att aldrig mer gå dit om jag inte har en pappkasse på huvudet. I skrivande stund  har jag inget emot ett återbesök (vi går ju trots allt in gratis) eftersom bartendern förmodligen inte kommer ihåg mig då jag kan räkna ut med lilltån att han får ungefär en haldfull såna där erbjudanden, mer eller mindre rumsrena, per kväll. Dessutom så sa han att han var upptagen den där måndagmorgonen men skulle kolla sitt schema för öppningar. Han tyckte att jag var snygg.
Självförtroendeboost.

London update - söndag

Hej alla fantastiska människor!
Jag har snott min kompanjon Sebbes dator så nu kan jag till och med skriva å,ä, och ö!
The legals runt lägenheten är riktigt krångliga. Men vi ska möta våran agent Ashley i veckan och skriva på allting tillsammans. Det är ju till exempel lite svårt för oss att få tag på 3 månaders bank statements och rekommendationer från employers (som vi ju inte har!) Men han visste om alltr detta innan han gav oss lägenheten så detta ska gå att lösa. Ingen panik!

Många har frågat hur vi har råd med lägenheten, på fb och här, och såhär är dealen.
En lägenhet i den här standarden till det här priset är i princip omöjligt att hitta,. Och så är det. Vi har haft en fantastiskt tur. Vi var på två andra visningar dagen innan ( i onsdags) där båda lägenheterna hade sämre standard och var dyrare. Så när vi hittade den här så kunde vi inte tro våra ögon. Det kan vi fortfarande inte.
En lägenhet i London går på cirka hundra pund i veckan - minst (inräknat council tax). Våran ligger på 110. Så lägenheten är inte speciellt dyr för att vara London, även om det låter som det.
Vi betalar 385 pund i månaden per person för våran lägenhet ( och believe me, det hade kunnat vara MYCKET mer till sämre standard) plus 25 pund i council tax, plus räkningar och lite serviceavgifter till vår agent.
Så trots att den är så fin så är det inte speciellt dyr. Vi är så lyckligt lottade.


idag så har jag extrema pms behov. jag vill ga gelehjärtan, gelegrodor, sura colaflaskor, vanilj fudge, marabous apelsinkrokant och min lillasysters maränger.
I fredags var vi på Ministry of Sound ute i Elephant and Castle. Nog det bästa utestället jag har varit på i hela mitt lilla liv. Vio dansade till kvart över fyra på morgonen,vaknade inte förrän halv tre dagen efter.
Så nästa fredag blir det favvis i repris och på lördag ska vi på PUSH på Astoria 2. Indie elektro pop! Massa söta indiekids !

Kärlek till er alla

BILDER PA LAGENHETEN!

------------>HAR AR DEN! <------------

JAG HAR EN LAGENHET I LONDON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helt sjukt. Vi har en lagenhet. Jag, Siri, Jossan och Carro (vara skanetjejer fran kursen) har ett helt eget underbart litet stalle som ar vart, bara vart!

Den ligger i Newington Green i Islington (bilder ska jag var forsoka vaska fram pa ngn vanster). Det ar en gammal omgjord skola (det kanske ligger i slakten att flytta in i gamla skolbyggnader) i viktoriansk stil, ackligt vacker. Inuti ar det supermodern och jattefrascht, det ser ut som att det inte ar nagon som har bott dar innan oss for att det ar sa nyrenoverat. Modernt kok, stort vardagsrum med soffor (for eventuella gaster och kvallsmys), och sen ar vaning tva (YES, det ar tva vaningar) ett halvloft, sa vardagsrummet ar jattehogt i tak och fram det storre sovrummet sa ser man rakt ned i vardagsrummet. Jag vet, svart att forsta kanske, men jag ska forsoka fixa bilder.
Just nu ar jag bara sa lycklig.

i'm oh so very sorry

jag ar ledsen men det blir inte mikt skriva. jag ar en busy woman nu for tiden, skola hela dagarna och sa plugga/ut och fekka/fixa lagenhet/hinna fa lite somn nar man kommer hem.
dessutom sa ar internet dyrt och vi blir utslangda fran internet i internetrummet nar vi forsoker fa lite gratis... hopplost..
sa jag bloggar lite nar jag hinner these days. snart far jag ju en egen dator och eget stalle att bo pa sa da blir det oftare! jag lovar!


LONDONUPDATE:
Bartenderskolan gar bra, vi kan blanda en himla massa drinkar nu for tiden. Vi har en himla sammanhallning i gruppen och har verkligen superkul tillsammans. Vi har teamat upp oss med tva underbara skanetjejer, carro och jossan for att hitta en egen lagenhet att dela pa vi fyra. Det verkar som att vi har boende inom en vecka... sa WATCH THIS SPACE!