Bartender to be eller whatta?

Nu har allvaret startat pa riktigt.  Typ.

Vi avslutade den forsta dagen pa bartenderskolan med en runda pa Covent Garden pa ett stalle som hette Roundhouse dar jag fick dricka den vidrigaste Mojito som nagonsin har existerat... Jag kom i sang fyra, inte sa himla lyckat kanske. Jag fick total blackout pa forhoret imorse och skamde ut mig infor hela gruppen. Sa ikvall ska jag i sang i tid och i nyktert tillstand.
Drinkar ar inpluggade, sa nu kan jag dem iallafall i teorin, en fem , sex stycken (plus lite variationer). Idag fick jag ocksa lara mig att en Cosmo inte smakar gott och cranberry juice utan starkt starkt och sprit. Och att en Manhattan cocktail faktiskt ar gjord pa whiskey. Alltid lar man sig nagot.

Nu star det mellan mig och siri och ett annat svensk tjejpar for att fa lagenheten. De andra ar lite aldre men inte sa "house trained". Egentligen sa skulle vi fa stallet, men problemet ar att vi inte kan skriva kontrakt pa ett helt ar, vilket de andra verkar kunna. Sa vi kan ju bara halla tummarna aterigen. Imorgon ska vi traffa Tia, som ager stallet, och sa ska vi ga pa the local pub och ta nagra ol och prata om inflyttning. Sa nu ska det fjaskas och slickas rov som det aldrig har gjorts forut! Vi vill ha det har stallet oh so badly.

MCFLY ALBUM RELEASE!

Arets hojdpunkt! Mcfly's radio:ACTIVE release! jag och min fru mycket noerdiga och i princip hoppade ut ur hostelet ner till Tottenham Court Road for att handla. 10£, varsta bargain, 125 spann foer en skiva som slapps idag. Skulle aldrig ga i Sverige...
Danny borde for ovrigt ha rakat bort mioppemuschen innan albumets photoshoot.. I ovrigt ar han perfekt.

Annars sa borjar ju bartenderkursen idag, folket verkar trevligt och jag aer solklart yngst av alla.

besok
ukidiots.blogg.se for att lasa lite mr utforligt om min och min Siris resa till London.

piiz.


Dag 2 i London

Hey dolls and darlings! Igar blev en lang dag. Vi var uppe i ett helt dygn, intensivt varre.

Vi akte till vackra Camden och kikade pa var forsta lagenhet igar. Eller rum. I hus. Anywho! Stort och bra rum, urgullig tjej att dela detta hus med, parkettgolv i den nyrenoverade koket och badrummet och en kanin. En ullig skuttig gosig liten kanin. Det absolut mest perfekta stalle att bo pa for oss som det nog gar att hitta. Om jag sager att jag nastan grat pa riktigt nar vi gick darifran sa forstar ni kanske vidden av detta. Och MITT i Camden ocksa. Hoppas, hoppas, hoppas att vi far rummet.

Darefter blev det saklart utekvall for att fira forsta dagen har. Joss och Marcus har vi saknat  supermycket (Hannababygos, dom halsar till dig massa!) sa det var kul att traffa dom igen, lika galet som det alltid har varit nar vi gar ut. paper blev det, for er som vet vad det innebar. For ovrigt var vi nog de enda tjejerna pa Entourage-vippen som rojde lite och INTE bara satt och putade med ass, lappar och tuttar och sag bittra ut, och da var vi anda ainte igang pa riktigt. Jag vet att dte ar mest massa dagboksrabbel nu, men jag ska forsoka fa till att fixa lite bilder ocksa.

Joss hade en kortlek med 52 best chatup-lines, sa vi utmanade varandra. Vi bestamde ett kort till var och en och sa var vi tvungna att anvanda linen minst en gang under kvallen. Marcus skulle leka doktor och forsoka ta av kladerna pa en tjej - det gick inge bra. Joss fuskade och forklarade for tjejen att det bara var ett "dare" - fusk. Siris skulle kora den dar med frimarkssamlingen, gick inte heller.
  Jag skulle beratta att min tandborste var bla och fraga mitt offer vilken farg han hade. Han svarade pa italienska. Antingen var det en undanmanover fran den 1,90 langa (hiigh heels) madam som attackerade honom eller sa fattade han faktiskt inte vad jag sa. Joss trodde pa forsta alternativet. Klackar ar intimidating.

Vart hostel dar vi bor nu verkar himla lovade. Forutom noll syre och hundra grader i rummet dar just vi bor.

Idag har vi bakispromenadat runt i omradet och bara njutit av att London ar bast i hela varlden och att vi ar har. Livet ar fantastiskt.

JAG HAR NU OFFICIELLT FLYTTAT!

Efter att ha lyckats skaffa mig ryggskot p.g.a. dragande av groteskt tunga bags sa ar jag framme i mitt underbara London! Vi har borjat boa in oss sa smatt i vart hostels internetrum och det kanns val som att aventyret borjar snart iallafall. Himla trevlig karl i receptionen, och vi far vart rum om en stund. Just nu aer jag mest pirrig over camdenlagenheten. Camden, camden, camden.


Men ingen resa utan lite bitterhet - sjalvklart laddade jag pa telefonen med comviqpengar om nagot skulle handa innan jag hinner kopa telefon. och SJALVKLART sa funkar inte bajscomviq. jag ska aldrig mer ha comviq i hela mitt lvi det suger pung. kort och gott.

Det krockar i familjen

Syster tittar Top Model. Pappa tittar hockey. Att ge sig på någon av dem är som att ge sig in i en wrestlingmatch med två tigrar i klimakteriet. Lillasyster kan till och med fräsa när hon är på det humöret. Så jag och mamma får inte titta Medium




Jag flyttar till världens regnigaste land (ungefär) i övermorgon. Jag insåg precis att jag inte äger något paraply.

Amen förlåt!

Min bebis dunsade i golvet och hårddisken gav upp. Jag blev så lycklig över att ha lyckats krascha min sproilans nya dator tre dagar innan jag flyttar till London. Verkligen.

När jag pratade med Dell-killen som skulle fixa hem en ny hårddisk till mig så insåg jag att jag inte kan få med mig datorn. För det tar en vecka att fixa. Om en vecka är jag inte hemma.
När jag låg framför teven igår var det reklam för Hål i väggen på söndag. Jag insåg att jag inte kan se det. Jag är inte hemma på söndag.
Oj.
Så jag hyperventlierade, sprang runt i panik i hela huset, grät själv, grät med min lillasyster, ringde mamma och grät, packade ner, packade upp, packade om... Jag ville helst bara korka upp en flaska och halsa skiten rakt upp och ned. Instabil var rätta ordet. Jag har absolut noll ord för känslan. It's finally happening. Och jag ska göra det.

Annars så ska jag och min Siri till EFs Londonkontor på fredag OCH ska på första lägenhetsvisningen. Ibland är jag så effektiv att jag förvånar mig själv.


Dagens outfit!!!11!!

Det var sista dagen på jobbet idag. Sista dagen i de trasiga skorna och den galet fula deli-mössan. För första gången sedan ettan i gymnasiet är jag arbetslös. Lite roligt det med.



Dagens outfit:
Byxor: Coopbyxor av herrmodell
Tröja: Coop Kockrock
Mössa: En sorglig historia
Smink: Grillångornas kvarlämningar
Bara för att demonstrera hur ful jag har varit på jobbet. Glöm raggningstillfällen. Man avskräcker folk.

Blondiiiiiiiinbella

Blondinbella. När är hon inte i fokus? Oavsett. Jag spanade Extra, Extra i en kvart ungefär sen stängde jag av i brist på intresse. Hon är ju så jävla stiff och tråkig. Kan hon inte bara säga "Fitta" iallafall? Hon är ju ändå med i ett humorprogram.


idag är en elak dag

två ord: Bak Full

"Vi måste ha Porsche", eller hur var det nu dom sjöng, Gunnar?

Ibland kommer det små ljuspunkter i tillvaron. Som idag.
Jag sitter i kassan och gulligt pensionärspar handlar. Frun tar fram plånboken
Gubbe: "Just det - Mamma betalar!"
Tant: "Pappa betalar, heter det."
Gubbe: "Jahaja, men inte idag!"
Tant(till mig): "Våra barnbarn har lärt oss den låten.."

FFL sprider sig i samhället...

Tycka, tycka, tycka och sossarna har fel som vanligt

Sista sidan i Svenska Dagbladet är en insändarsida. Folk tycker bra roliga saker. En signatur som jag inte har bemödad mig med att komma ihåg anser INTE att skolk ska föras in i betygen för att elever som trivs och som får lära sig bra saker skolkar inte. Whatta?! Som Brasse säger : Fel, fel, fel, fel, fel, fel, fel.
Jag skrattade nästan.
Jag trivdes som fisken i vattnet på Rudbeck och lärde mig både nyttiga och bra saker men inte fan lät jag bli att skolka för det?
Socialdemokraternas lulllull och gullgull. Ordning och reda, betyg i uppförande (mot både elever och lärare såklart), och gärna skoluniformer ska det vara. En utopi möjligen...
Mina barn ska gå i engelsk privatskola, kosta vad det kosta vill. Jag måste nog skaffa ett bra jobb iallafall...

Packåsnan får ångest.

Det är hårt att flytta. Jag har packat ner ungefär hälften av allt som ska med i kläd/väsk/sko-väg. När jag sedan ställde väskan på vågen och upptäckte att den bara gick på 14.6 kilo blev jag alldeles till mig - oh så bra! Tills jag insåg att jag varken packat necessärer eller smycken. För att inte tala om koftor och tröjor. This is going to be a disaster, mark my words. Alla fina klänningar ligger fint vikta i väskan iallafall och snart börjar det stora klädkriget med lillasyster om saker som vi äger gemensamt.
Nu ligger väskan harmoniskt halvöppen i rummet som ser ut som tredje världskriget. Jag fick nyss sån ångest att jag var tvungen att gå in till mamma och pappa och låtsas att jag var tre och ett halvt. Jag låg i mitten och småhulkade lite. Mamma ville fortsätta läsa bok och pappa sov. De tyckte att jag var för stor för "sånt här". Tack för stödet.


Packåsna



se så organiserat det är!

Det var billigare än charter...

Jag sitter och slötittar på när Sharon Osbourne vräker ur sig hemlisar på teve i väntan på att avsnitt två av nya säsongen av Gossip Girl ska komma ner. Spanar lite på min nya frisyr i webbkameran och tänker att "den är ganska snygg". Jag tänker till och med så långt att hela jag är snygg (men gud så osvenskt, så kan man ju inte tycka!).
   Om det inte vore för min grisrosa näsa, kräftröda kinder och kritvita ögonlock. The curse of the solarium. Så jag behöver ju inte visa hur jag ser ut i fejan för tillfället. Den här bilden är bra nära sanningen ändå.

Magnus Betnér är den perfekte mannen

Det står om Magnus Betnér på ledarsidan i SvD. Där svarar han på anklagelserna om att han visst är vänster för han är ju för jämställdhet:
"Det är inte för att jag är vänster, det är för att jag är normal."
Gud vad jag vill gifta mig med den där mannen. Magnus, lämna din sambo! Jag är yngre och vigare och avgudar dig!

Lite sex då och då...

Jag har återigen pratat med vännen från Island (se tidigare inlägget "Alla under 25 bör vara tvångssinglar!". Idag kläckte ungen ur sig att hon gillar Jonas Brothers. Och att dom har såna där ringar som visar att man inte får ligga. Det humoristiska i det här är att denna unga kvinna nog är det mest promiskuösa som finns. Inte bara på Island. Till och med fan blir religiös på gamla dar
    Min personliga åsikt om Jonas Brothers går i samma linje som Russel Brands: "lite sex då och då har aldrig skadat någon" (aftonbladets översättning). Lite sex skulle nog göra de där pojkarna gott. Och att de där tre gossarna håller sig till bröllopet tror jag på så mycket jag vill med tanke på hur disneystjärnor beter sig nu för tiden. Nakenfotograferingar hit och tonårsgraviditeter dit. Det skulle inte förvåna mig om Jonas Brothers har seriösa latexfetischer alla tre. Hyckleri. Jag står iallafall för det. Att lite sex då och då aldrig har skadat någon.


Han med prickiga slipsen går säkert igång på oskulder. Dom gillar ju sånt. Kristna människor.

Jag kan glömma Corbin, Daniel, Logan osv. osv.

Det finns så många män därute som skulle passa mig perfekt.
Om det nu inte vore så att dom är så förbaskat små. Dwarves!
Vad är det med snygga män och att vara under 1.75? Jag bara frågar? Jag är ju alldeles för lång för dom. Oh så okvinnligt mycket längre. I curse their genes and mine! BITTER.

Men som dom säger... längden spelar ingen roll i horisontellt läge. Eller hur? Problemet är att komma dit.

MÅSTE

Nu lägger den sig som en blöt handduk runt halsen på mig. Ångesten. Jag ska flytta hemifrån. Wow.

Alla dessa tusen saker som jag ska hinna med. Måste handla massa grejer, måste städa ur mitt rum som ska bli gästrum, måste dessutom se till att mamma vet hur allting med datorn fungerar för hon kan ju inte ringa mig stup i kvarten när hon inte fattar (pappa kan man inte lita på i sådana situationer). Jag måste provpacka minst tre gånger för att se hur jag får plats med alla mina saker (det är hundramiljarder jävla skor och väskor, det vill jag lova), måste hitta mitt röda läppstift, måste klippa mig, måste läsa minst två pjäser av Shakespeare (jag satsar för tillfället på A midsummernight's dream), måste välja vilket påslakan-set jag ska ta med mig, måste ringa Oxford Uni, måste kolla mobilpriser, måste, måste, måste!

Jag blir trött bara av att veta om att jag måste.


En annan Sara

Jag vill vara Sara Varga. Vill se ut som Sara Varga. Framför allt vill jag ha Björn Gustafsson, precis som Sara Varga verkar ha. Livet är bra orättvist ibland.
jag är ju bara en annan Sara, vilken som helst. No fair.

Mitt jobb är ett bra jobb

Det är inte alla som får äta Gruyere och parmaskinka till middag free of charge.

It takes a woman to do it.

HURRA! Jag är världens modigaste! Jag ringde precis Miss Rybrandt, min före detta och numera pensionerade engelskalärare. Alla som har varit i kontakt med Rudbecks gymnasium de senaste 25 åren vet att det är en mycket respektingivande kvinna som man inte ringer hem till hur som helst.
Men det gick bra. Hon kom ihåg mig, och ska skriva en rekommendation. Nu blir det hon och Mr Friberg.
Halleluja. Käre Gud, Allah, Buddah, Shiva, Vishnu, Aslan, Shakespeare, Dumbledore och andra heliga ting, SNÄLLA låt mig komma in på Oxford. Snälla, snälla, snälla, snälla...


Två veckor.

14 dagar.

Ett samtal om mina matvanor

Min far stack precis in huvudet och följande konversation utspelade sig
Papi: "Käkade du upp grädden du?"
Jag: "Jao. Marängsviss."
P: "Till middag!?"
J: "Näe lunch... eller typ frukost. Men jag åt macka också!"
P: "För det gör ju saken bättre. 'jag drack en sjuttis, men så tog jag en ramlösa sen.'  Jävla pucko"

Min pappa tycker inte riktigt att jag tänker på vad jag äter.

Alla under 25 bör vara tvångssinglar!

Jag har precis avslutat en diskussion med en vän från en ö som heter Island. Vi började prata London givetvis och kom sedan osökt in på relationer - ehhh, surprise...
Hon har börjat dejta en "äldre man", +25, och har lärt sig följande. Tjejer ser nästan alltid sin framtida drömprins i en kille hon träffar, oavsett hur gammal hon är. Killar upp till 25 ser en sexmaskin med lite hår på toppen och kläder som är i vägen för dess egentliga uppgift, när de träffar en tjej. Därför tyckte hon att det var så mycket trevligare att träffa killar över 25 för de såg ett framtida liv med en tjej som de träffar. Hon ansåg att för att killar och tjejer ska börja vara på samma nivå så måste killar skärpa till sig tidigare och vara mer seriösa, annars kommer de aldrig få dejta tjejer i sin egen ålder. 
För det första så tror jag att hon har fel, och för det andra så tycker jag nog att... jaha, och?!
   Det är inte killarna som ska ändra på sig och börja se fruar och barn framför sig redan när de är arton år och går på krogen för första gången, det är tjejerna som måste torka vindrutan ren från alla fluffiga fantasier och lära sig att stå på egna ben innan de slänger sig efter och under första bästa karl som verkar vilja ha något seriöst.
Alla under 25 bör vara tvångssinglar så att alla kan välja och vraka. Det skulle resultera i färre brustna kvinnohjärtan och mindre bittra kvinnor, eftersom ingen skulle ha några förväntningar på män och alla skulle få ligga. Både killar och tjejer.
Speciellt Danny Jones bör vara tvångssingel. Tills att han träffar mig.

Rapport från en 1.20 säng.

Klockan är tolv. Jag äter marängsviss till lunch och läser Shakespeare med en värmekudde på magen.
Det blir inte bättre än såhär.

"Det är inte jag som är ful..."

"... det är din datonskärm som har dålig upplösning".

lycklig på artonårsdagen
(i vanliga fall hade jag beskurit bilden så att inte mina komplexfetto-armar syns. men jag har bestämt mig för att vara stolt över mina barbapappa-armar och över mig själv. jag må ha feta armar men jag ska flytta till london och det ska inte du) 

Sarah Palin tror att Europa är ett land (typ)

Det skrivs en del om Sarah Palin, av förklarliga skäl, kvinnan ska kanske och förhoppningsvis inte bli USAs nästa vicepresident och därmed ansvarig för utrikeskontakter och utrikespolitik. Kom ihåg detta till senare i inlägget.
   Hon har åkt på ganska mycket denna Palin. Nog för att man beundrar en fembarnsmorsa från Hålan som Gud glömde som lyckas göra politisk karriär, men där tar min sympati för henne stopp. Hon gillar inte bögar. Hon gillar inte abort. Hon förespråkar avhållsamhetsundervisning istället för sexualundervisning. Hon är helt enkelt en sån där kvinna som jag skulle vilja ge en omgång. Media har uppmärksammat allt ovanstående och har blivit alldeles till sig när det nu uppdagats att hennes dotter är gravid, så om detta tänker jag intet nämna.
   Det som snarare förvånar mig är att media inte rapporterat tidigare om att denna kvinna, som alltså ska bli vice president i ett av världens mäktigaste länder inte äger ett pass. Personen som ska ansvara för utrikespolitiken i USA har aldrig varit utanför landets gränser.

Jag blir så arg att jag inte vet vad jag gör. Och folk undrar varför jag har en sån ovilja mot USA.. THIS IS WHY! Dom vill sätta en person på presidentens högra sida som förmodligen skulle kunna kläcka ur sig att det går isbjörnar på gatorna i Stockholm, att Europa är ett land där huvudstaden är Paris och som tror att Venedig ligger i Tyskland. Hur ska hon veta - hon har ju aldrig sett något annat än USA?!

För att ens få nosa på utrikesdepartementet i Sverige så ska du ha valsat runt i EU, USA, Asien och helst ha utbildning från ett universitet i en annan världsdel med en examen i världspolitik/ekonomi. Säger inte detta något om USA?
Snälla för alla heliga sakers skull - ta bort henne.

- ser hon inte ut som en jävla hycklare? Join SPIFH - sarah palin is a filthy hypocrite

Och det behövdes folk i vita rockar för att få fram det....

Det har kommit fram genom forskning att 40% av all världens män har en gen som gör dem otrogna. Alla tidningar och medier debatterar och Sven Wollter pöser på bilder och skrockar över att han nu kan skylla på sitt dna varför han har varit ett otrogen svin och bytt fruar som andra byter underkläder. Jag undrar mest: vilken dum jävla människa gav forskarna pengar för att söka efter något så onödigt som biologiska bevis för att män är otrogna stenåldersgrisar?
Please. Ge vilken tjej som helst över femton en flaska rödvin och hon hade kunnat konstatera det själv.

utbrott



Såhär arg blir jag när jag är sjuk och datorn strejkar. Jag vill säga fittdator, men så säger inte en dam.

Äventyr



Det här spektaklet flyttar till London om sexton dagar, sju timmar och ganska exakt trettiofyra minuter. Hur ska detta sluta?

Det finns söta kunder på Coop också

Eftersom jag har dragit på mig årets förkylning så satt jag i kassan med rinnande ögon och snorig nos. Nästa kund i kön, en man i 35-50 års åldern ser ut lite som pappan i Jalla, Jalla/Kopps. Musche, mage och brytningen. Hela paketet. När han hör mig snörvla medan jag blippar hans Ramadan-dadlar och Halal-mortadella så drar han en ganska gullig slutsats. Så han säger:
"Ska jag slå han?!"
"Förlåt?"
"Du är ledsen, ska jag slå han som har gjort dig ledsen? Vem kan göra dig ledsen, vaaa?"
Och så fyrar han av årets leende och tycker att han är en riktig riddare. Och kanske han var det,  lite grann iallafall. Jag rodnade lite och mumlade att jag var förkyld. Och sedan så blev jag ganska glad. Han var ju en bra snäll farbror ändå.


Det kommer att vara snor på min ansökan.

Det kom ett litet mail från Magdalen College, Oxford University och avdelningen för ansökningar till English Language and Literature. Jag måste skriva en uppsats, och det jävligt fort. Så jag tänkte göra en djupdykning i brittisk barn och ungdomsliteratur, hur låter det? Och barnlitteraturens utveckling till vad den har blivit idag. Jag kan ha tagit mig vatten över huvudet här, men jag ska göra allt för att komma in. Goddamnit!
Imorgon måste jag ringa Miss Rybrandt, min gamla engelskalärare. Det skrämmer mig något oerhört. I'm on the verge of giving up, mest för att jag är knöksuperbrakförkyld. Ögonen rinner värre än Niagarafallen, jag nyser som om jag hade allergi, ansiktet är tokplufsigt, jag snorar som ett barn och jag måste andas med öppen mun för att mina bihålor är så svullna.
Jag är inte redo att skriva uppsats. Men jag ska. Jag ska. Om jag så måste knarka för det.


Det skrämmande och oundvikliga tandläkarbesöket. Njavars, va?

Nu har jag äntligen varit hos tandis. Mamma tandis. Pappa tandis. Ända sedan jag var liten har jag funnit det otroligt skrämmande att gå till tandläkaren, fast på ett helt annat sätt än för andra ungar. Mamma har aldrig varit några problem, mamma är alltid mamma, men min far, han blir Doktor Malm han. När man går till pappa tandis så genomgår denna gedmytlige man en förändring. Det är som om det bor en underlig ande i hans fula jobbglasögon. De dåliga skämten och myspappan försvinner, kvar är en "hmmm"-ande och "initial karies på 3-5"- ande tandläkare. Det går inte att skämta med honom eller prata om annat. Han har pondus, fokus och total koncentration. Min pappa är nog en himla bra tandläkare. Fast jag tycker fortfarande bättre om mamma, för hon klappar mig på kinden efter att hon har skrapat bort min tandsten och det blöder lite granna. och så får jag en puss när jag har varit duktig, som idag.