Thats one way to move on

Jag älskar, älskar, älskar hur mina vänner försöker få mig på bättre humör efter diverse bajsgrejer involverande exetkexet. Jag fick nu imorse min försenade födelsedagspresent...


Den kan du ju dessutom ha med dig till Kent, tyckte Jossan och Adam. Dom förutser redan att jag kommer att gifta mig med skola och journalistjobb och inte ha tid med ett kärleksliv, älsklingar. Dom har lovat att jag får komma och kramas med dom hur ofta jag vill i brist på annan fysisk kontakt. Bästaste flatmates. Käraste vänner.
Dom gav mig till och med extra batterier.

Jägertröja och Cafe Boheme-filosofi

Jag har fått världens snyggaste tisha av Tess. Lite för stor men det spelar inte så mycket roll. Jäger håller alltid stilen. Vi är för övrigt med på bild i senaste numret av Theme magazine. Jag och Tess står och skriker på en bild från BarShow. Halva Pollans ansikte är med också. Klassigt.
Sen kväll igår, jag och pojkarna satte oss på Cafe Boheme ( ligger precis runt hörnet i Soho) med Jim som är brand ambassador för bl.a. Whitley Neill Gin och Santa Theresa Rum och co och drack Guinness i finglas. Vi plockade massa vuxenpoäng genom att gå ut på ett ställe som inte spelade hög musik och som serverade riktig mat till tre på morgonen. Där satt vi och grunnade på världens problem till tidiga morgonen och tyckte att vi kunde lösa allt från geckosnusk till världskrigen.


kolla, kolla, kolla! Jägertröja!

Jooooodeee! I wanna have your beeebes!

Marty: This'll wake 'im up.
Ian: What are ye givin 'im?
Marty: Speed.

Jag älskar Shameless. Marty, Ian, Carl, Frank, Debbie... Lip, inte att förglömma. Absolut inte alls att förglömma.


Jody Latham, hingsten från Lancashire. Yum.

Om att gömma sig bakom en mask.




Inte vilken mask som helst utan en tandkrämsblå en som gjorde att det såg ut som att jag hade kladdat Colgate i hela fejjan. Det roligaste med den här bilden är att jag ser så fruktansvärt arg ut. Jag försökte få till en lurig blick, men det var totalt omöjligt eftersom ansiktsmasken hade hunnit bli betonghård. Bilden beskriver iallafall min lediga måndag alldeles utmärkt. Det blev en kväll med mina favoritmän ( eller iallafall några av dem): Harry på täcket och på datorn och Adam som filmsällskap. Vi sjuklingar måste ju hålla ihop tyckte jag och Adam och såg på Order of the Phoenix.

Peace, Love and Jäger für alles

Birthday recap

Wow vilken födelsedag. Jag fick hänga med mina favvisar och hela kvällen blev sådär alldeles lagom ostressad. Förutom en liten stint med exetkexet vid sådär två på morgonen när han dök upp i Soho så gick alt enligt planerna. Tess serverade oss i Spitalfields, sen blev det Jägerflow i Soho och efter ett samtal från min regular och Labs landlord Timmy att champagnen låg på kylning och att Jägern var kall så bar det av upp för Old Compton. Firad till tusen av min personal och mina regulars ( den bästa stunden var när vår regular Sandro sprang in bakom baren och sprutade Absinthblå eld över hela taket.). Kvällen slutade hos Dan, en av Sohos nya trainees, som också hade födelsedag. Och helt randomly så har Carro ( som sprang ivög på egen hand där ett tag) raggat upp två svenska tjejer som följde med dit och det visar sig att en av dem är min gamla rudbeckskamrat Oscars storasyster. Världen är på tok för liten...

Sen fick jag en fin överraskning när jag kom till jobbet dagen efter. Det såg ut som tt någon hade tagit en flaska Jägermeister med pourspout och allt, satt den mellan benen och bara gått rampage och skvätt ner hela framsidan. Det var iallafall det scenariot som jag föreställde mig. Vissarligen så var det kaffe, men nog såg det ut som Jäger iallafall. Det tog en bra del av en timme att få rent vårt stora fönster, glasdörrarna och framsidan. Jag var inte rolig efter det, det vill jag lova.

Idag är status sjukling. Brakförkyld. Nu när Carro är här och allt, bra tajming.

19

Jag har nu officiellt ett år kvar att fylla med oansvariga handlingar och tonårspoäng. Sen blir jag vuxen på riktigt. Men det behöver jag inte tänka på idag för idag är det bara min dag, helt ego från början till slut. Carro anlände imorse, och nu är det påklädning och födelsedagslurre. Sen hem och göra sig fin igen för att åka till B@1 Spitalfields, käka födelsedagsmiddag, sen B@1 Soho och till slut Lab för att sen gå totalt nuts vart vi än hamnar. Jägern ligger i frysen. Nu kör vi.

Efter en riktig avgrundstisdag

"Snoriga armar och en randig kind, glömmer aldrig bort min tonårssynd"
- Veronica Maggio



Aldrig förr har den texten passat så bra. Men det får göra ont när man är arton år. När ska man annars klara av dumheter? Lika bra att samla på sig synder och misstag medans man har tid. Ångra inget, men glöm det aldrig.
Tack alla högre makter för mina underbara flatmates. Dom lyckades ni verkligen med.


Hemma supermegabäst

Känslan när jag hoppade av tåget vid Clapham Junction var nästan obeskrivlig. Jag ville bara springa hela vägen ( typ 100 meter men iallafall) hem och krama sönder mina flatmates, alla tre. Men jag hade en väska som vägde 22 kilo på grund av tio kilo smuggelmat och två stora handbagage som bestod av fyra påsar jordnötsringar och en fetepåse med sourcream&onion chirre så jag gick lugnt och sansat. Borta bra men hemma helt klart bäst.

F.ö. så är jag vid det här laget bundis med både Jossans, Adams och Tess familj. Why? Mycket simpelt - hemtelefonen står i mitt rum och alla glada svenska och sydafrikanske släktingar inser inte att halv tolv på morgonen då är ingen vaken. Förutom jag då som såklart väcks av signalen. Vissa lär sig aldrig. Papi ringde mig halv tio en gång. Det gör han aldrig om.

Onsdag är det smygöppning av den nya B@1 vid Spitalfields, Liverpool Street där Tess ska bartendra rumpan av sig och kollega sig med Al, Damo och Ian. Jag, Tom, Jossan och nya Soho-pojken Anthony är lediga på onsdag och jag bara antar att både Nash och Cheesy också hakar. Messy business indeed. PLUS att jag har fått ledigt på min födelsedag när min käraste Carro äntligen kommer tillbaka till London. Jag förbereder mig redan och det är nog lika bra det.

Back from the bush


Storstugan i Sunnanäng med tillhörande blåbärsskog bakom.

Det är så vackert att jag blir alldeles tårögd.
Jag har fullt av fräknar i ansiktet, magen är tjock av riktig mat och semestersvull. Och jag har bränt tuttarna.
Se-Mes-Ter.
(Imorgon åker jag hem igen. Det har varit en perfekt semester men jag har minsann saknat mitt London lite...)


Siljan by night


Jag och lillbebis firar semestersommar

Centrala Studiestödsnämnden och jag.

En halv decimeter. Så stor är högen med papper som väntade mig när jag tog en titt på skrivbordet igår. CSN, UCAS, PPM, det där orangea pensionskuvertet, Trygg Hansa, Kent University och Handelsbanken. Min barnasjäl grät i ren frustration. Jag ska "bara" fixa hela min finansiering av universitetet, sen är jag klar.

Jag avskyr CSN. Avskyr, hatar, mår illa av CSN. Att det ska vara så himla svårt att kräva pengar av Svenska Staten. Jag har faktiskt betalat skatt sen jag var femton år - jag förtjänar det här. Normala organisationer har sedan länge moderniserats, allt är bara ett litet klick och några tangenttryck bort. Men inte CSN inte! Det ska fyllas i formulär och skrivas ut bevis och skickas med betyg. Chansen att jag kommer ur det här med min mentala hälsa i behåll börjar bli försvinnande liten.

Jag åker till Sunnanäng om ett par timmar, bara så att ni vet det. Det betyder att jag inte kommer att vara kontaktbar förrän söndag kväll. Inget bloggande, ingen facebook, inget msn:ande. Knappt en telefon. Bara kuddar, gosfiltar, tekoppar och böcker. Lycklig suck.


Host, sniff, harkel

Jag hatar sjuka. Just nu har jag lyckats tajma min sjuka med Sverige, jävligt smart. Men om man åker hem klockan tre på morgonen och vägrar paraply för att "sommarregn är ju så härligt!" då får man faktiskt skylla sig själv... Det blir Dorritos och Maltesers på planet hem.
Åker härifrån om en timme. Mamma, mamma, mamma. Pappa, pappa, pappa.

Jag och Cheesy har dragkamp på Jossans födelsedag

Adjöss Clapham Junction... Hej Sunnanäng!

Imorgon får jag äntligen semester. Gratis mat i en hel vecka - vettig lagad mat dessutom. Äntligen ska jag få vila min trötta skalle från allt. Ingen sprit alls, inte ens den minsta Jäger. För första gången på mer än ett år ska jag åka till vackra Sunnanäng. För första gången sedan i mars månad är jag ledig mer än två dagar i rad. För första gången på jagvetintehurlänge ska jag äta jordnötsringar. Äntligen! Men det bästa av allt ska bli att krama mamma och pappa på Arlanda. Imorron kommer jag, mamma. Imorron, jag lovar.

Ytterligare en anledning att springa efter Danny Jones

Nya böcker idag som gör mig alldeles glad inuti: The much-lamented death of Madam Geneva - The Eighteenth-century Gin craze, Drink - A users guide och The Complete Guide to Spirits and Liqueurs. Nörden i mig är alldeles sprallig!

En glad parentes idag: Läste att forskare vid bland annat Oxford Uni har kommit fram till att det är lättare att blir gravid med en ful kille än en snygg. Snygga killar får bevisligen till det oftare och har då inte lika mycket spermier per skott eftersom de har större chans att "sprida sin säd" (inte mitt ordval). Ligger du med en ful kille så är chansen alltså större att du blir på smällen för att dom har fler grabbar redo i laddningen.
Jag kan alltså lugnt fortsätta leka med snygga killar iallafall ett par år framöver. Hurra för snyggingar!


Mitt skandalösa skandinaviska liv

Just nu håller jag på med att pilla och trixa med det som snart ska bli min engelska blogg för användning under min universitetstid. Headern är klar ( jag tycker mycket illa om photoshop) och jag ska försöka hitta något bra upplägg för att locka massa Kent University läsare. Sen är det ju såklart meningen att mina kära vänner från London ska kunna hplla sig lite uppdaterade om mitt liv på Centre for Journalism.
Jag har tänkt att börja lite i smyg lite innan bara för att öva upp skrivandet på engelska.

Så håll i hatten!
Snart kommer lanseringen av...
THE SCANDILOUS LIFE

... och igår blev jag tretton år gammal igen.

Sjukanmälan existerar inte i den crazy barvärld vi lever i såvida du inte ligger på sjukan. Och knappt ens då. Så igår gick jag snuvig och dan till jobbet. Men igår var dagen.

Mitt lilla nördhjärta brann. Leicester Square. Harry. Min Harry. Jag kan inte fatta att det var mer än fyra år sedan jag själv stod där och nöp mamma i handen när J.K. Rowling klev ur bilen. Hon kom fram till oss. Posade snällt för kort och skrev autografer. Tyckte att jag hade ett fint linne. Hon tyckte att det var häftigt att vi kom från Sverige. Hon hade en två minuters konversation med en tjock, råttblond och fräknig trettonåring från Sollentuna och hennes mamma. Sedan gick hon vidare och tänkte säkert inte mer på det. Men kvar stod en trettonåring som precis hade fått träffa sitt livs idol. Jag blev nog aldrig riktigt likadan tror jag.

Så lite mäktigt tyckte jag faktiskt att det var att springa runt där på Leicester Sq innan jobbet och fota alla människor och alla vackra Hogwartiga dekorationer. Ganska mycket mindre mäktigt tyckte jag att det var när jag sedan ville därifrån och upptäckte att de hade stängt av hela fyrkanten och jag var tvungen att gå runt halva Chinatown för att komma till Soho.

      

Sara Rödnos

Jag har fått någon sorts allergisk reaktion. Min nos rinner som ett vattenfall, min tunga har svullnat upp och kliar och det känns som att jag har ett helt bomullsplantage i halsen. Glenn, våran nya aussie bartender på Lab, trodde att det kunde vara någon konstig försenad hösnuva. Sarah gissade på idiotiska män. Jag är helt på Sarahs sida.
Så länge som det inte är Jäger så kan jag sova lugnt om natten...

Låt Runar hjälpa dig. Rådjur göre sig icke besvär.

Jag håller kontakten med det som pågår i hemlandet genom aftonbladet/expressen/svd. På aftonbladets hemsida står det att jag borde mejla deras livscoach, Runar. Han kan hjälpa mig med mina problem i livet, tydligen.
Frågan är vad som är värst: att vara bakfull som en häst och låta gårdagens fyllemat åka porslinsexpress varannan minut eller få livet coachat av Runar Söögard. Jag tror att jag föredrar mitt nuvarande tillstånd. Men tack aftonbladet för att ni frågade.

Quote of the day

"Flip-flops are the most amazing thing in the world until you accidentally pee on your foot"
- Andy

Nu är det en vecka kvar tills jag äntligen får semester. Jag ska inte byta till mitt svenska nummer, jag ska inte gå i närheten av en dator med internetuppkoppling och jag ska göra så lite som möjligt. Det blir gödning med riktig mat tre gånger om dagen (för hospitality hundar som vi är det lyxpyx) och förhoppningsvis sol som glittrar över Siljan. Och älskade mamma och pappa. Älskade syster. Äntligen.

Ork. Suck.

Just nu längtar jag mest härifrån. Jag vill till mamma.


Jag får min Harry!

Jag har gått runt och varit bitter ( nämen har ni hört något så konstigt) i en halv evighet eftersom jag kommer att befinna mig i helt fel land när min älskade Harry P har premiär. Planen var nämligen att gå på IMAX i Waterloo och kolla på deras bamse-bio. Men icke. Inresa till Sverige den 12 juli och inte hemresa förrän sju dagar senare. Kat-A-Strof.
Men. Imorse fick jag en snilleblixt. In på internätet och googla sönder och - eureka! Dom visar Harry på en av de mysigaste/coolaste retro biograferna jag har varit på. Visir i Leksand. Det blir jag och syster och förmodligen de ovilliga päronen på Harry den 15 juli.

Min mentala hälsa är räddad.


Asså kolla in - IMAX Waterloo släng dig i väggen!