Zelmerlöw för faaaan...

Mums-Måns uttalar sig i Aftonbladet (igen). NU har han visst sökt till universitetet, en distans kurs i företagsekonomi blev det. Både för att han kanske vill starta ett eget företag i framtiden men "dessutom tyckte pappa att jag skulle läsa det." - Ursäkta men WHATTA?! Herregud du är ju för tjyven 22 år gammal - skit i farsan.
Jag blir så trött på folk som gör som sina föräldrar tycker ( typ går sam-ekonomi när man egentligen ville gå natur-mattedata)
Sen att jag är bitter för att Mums är kär i Marie Serneholdt istället för mig, det är en annan femma...


Annars så jobbar jag röver av mig hela dagarna och är trött som en zombie. Happy Valborg!

Hektiskt schema imorgon

Saras Måndag

09.00 - Gå upp.
09.02 - In i duschen
10.00 - Hänga tvätt
10:30 - Cykla hemifrån
11.00 - Börja utbildning på Coop Forum Häggvik.
16.00 - Förhoppningsvis klar och redo att ge mig av till Rudbecksskolan
17.30 - Klar med redigering av skoltidning
18.00 - Vara ytlig i 45 minuter
18.45 - Påbörja resa till città de Estocolmo
19.30 - ÖLÖLÖLÖL (Jazzkväll med Ensamblen på Fasching = ÖLÖLÖLÖL)
SENT SOM FAN - Resan mot sängen börjar.


Rudbeck skulle kunna vara lika coolt som East High. Om vi ville.

High School Musical maraton igår. Tre timmar Corbin Bleu för mig, Tre timmar Zac Efron för Siri. Vi är 14. Eller typ 13  ½.
Varför har vi det inte som i en musikal på Rudbeck? Att vi börjar spontan-sjunga i cafeterian och gör synkroniserad dans som alla helt plötsligt kan. Att så fort man är själv i korridoren så sjunger man lite om hur kär man är samtidigt som man står och åmar sig mot ett skåp. Och när rektorn är elak så får man hela skolan att dansa på skolgården samtidgt som man sjunger en kampsång, VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ RUDBECK?! VAR ÄR MUSIKALEN?! Och framför allt - VART ÄR ALLA SNYGGA MÄN SOM DANSAR OCH SJUNGER?!

 

image80

HAN KOMMER!

BJÖRN GUSTAFSSON KOMMER TILL PEACE AND LOVE!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

(det var allt jag ville säga)

Så många män, så lite tid.

Världen är elak mot mig och Siri. Vi får inte de män vi vill ha. Jag har hittat en ny (NU IGEN som någon sa). Anton Yelchin. Ni vet han som spelar den kidnappade killen i Alpha Dog (jag vet man kollar mest på Justin). Jag har haft en crush ända sedan dess och nu fick jag hem hans senaste film Charlie Bartlett. Och det är något visst med Jewfro. Mörkt och lite lockigt hår. Jag är fast.


Allt det värsta x10!

Flickan som stoppade fingret i en väggkontakt, dvs. jag sitter och läser på aftonbladet om pmdd. Pmdd är pms, fast tio gånger värre.
Ibland är jag glad att jag bara har vanlig pms, vilket inte betyder att den är lätt att handskas med. Som den gången som det inte fanns ketchup hemma och jag skulle äta makaroner. Jag sprang ut i vardagsrummet och stortjöt. Jag är en mycket samlad person under pms.
Tänk att vara sådär gånger 10. Jag skulle inte kunna vara bland folk.

Nattmat

Det här åt jag igår när jag kom hem. I sängen. Hälsosamt fyllekäk.

image79


jag ska alltid äta nattmat i sängen, det är jättemys!

Helt plötsligt fick jag lockigt hår.

Vissa fyllekäkar på donken - jag äter våfflor! Yes, it's true, när jag kom hem igår så ställde jag mig och gräddade våfflor. Två stycken faktiskt med grädde och sylt. Mumz!

Åttiotal igår - vi skulle ju se ut som att vi hade kommit fel, så jag åttiotaliserade mitt hår. Såhär såg jag ut när jag kom hem (Ja, det är min ko-pyjamas jag har på mig, för ovanlighetens skull har jag pyjamas. Det blev mest barntillåtet då rent fotografiskt sett):

image77


Såhär såg jag ut i morse när jag tog ut tofsen (fortfarande i pyjamas ) :

image78

Snacka om bad hairday.

Medium!

Jag och min mor har heliga moments. Mother-daughter time ungefär. Och det är när det är Medium på tv400. Då får man inte störa. Inget kan rubba oss ur soffan och vi bullar upp me tea och mackor.
Dessutom så har jag hunnit deklarera och får tillbaka massvis med pengar på skatten.

Det finns faktiskt saker som vi har gemensamt, darling..

"Ingen kvinna är oersättlig" - Victor, professionell pick-up och raggningscoach på Charismatic Revolution.

I've got news for you honey, det är inte män heller.

Tengil har varit framme igen..

... vart är min religionsbok?!

There is no place like London

image76

Idag är det fem månader kvar tills att jag och
Siri flyttar till London.
(london blir för övrigt kondom i min mobil. min t9 är antingen trasig eller väldigt mån om att jag ska ha säkert sex)

Bad bad bad day

Ibland har man dagar. Idag är en sådan dag. När jag skulle koka havregrynsgröt så hällde jag oboy i vattnet istället för havregryn. Det fanns inget smör hemma att göra mackor med och jag hittade inte mina jeans.
Kvällen bjuder säkert på en eller flera överraskningar.

Planering inför tisdag

1. Jag måste ringa mitt jobb och säga upp mig. Jag har inte vart där på lite mer än en månad
2. Jag måste hitta något att ha på mig på skivan på torsdag - Tema : "Ursäkta jag tror att jag har kommit fel.."
3. Jag måste hitta nått ravishingly snyggt att ha på mig på torsdag - jag har varit ful tre skivor i rad!
4. Jag måste skriva en enakts-pjäs om en historisk händelse till Litterär Gestaltning
5. Jag måste göra en kompskiss på Spice Girls - Wannabe till Ensamblen
6. Jag måste också måla naglarna och deklarera på skatteverket.se.

Jag har en hård dag framför mig imorgon..

När man rumlar hem kvart över fem så..

image74

Död åt Tengil - det är han som tar alla mina kläder!

Studentskivorna tär på min plånbok - jag har inte råd med kläder! Denna morgon har jag hunnit med att gå bärsärkagång i samtliga av de tre kvinnorna i familjens garderober. Mor och syster kommer inte vara glada när det komer hem. Jag har bara massa svarta, grå och bruna vinterkläder. Slängde jag allt jag köpte förra sommaren? Nej, det är Tengil, jag svär.

Det är något visst med lockigt hår iallafall


HUR kan man inte vilja gifta sig med det här?

image75



Bilden är snodd från some mag. Rush 1 hette det visst. Jag förstår inte på vilket språk. Men Mcfly är med, så who frikkin cares?

En snäll kriminell bygger bo

Just nu pågår ett intensivt skrivarprojekt i den malmska kojan på övervåningen. Jag har låst in mig med glass, kaffe och svår musik, och nu ska jag försöka få någon slags struktur på diverse skrivande. Äntligen ensam hemma och så fort telefonen ringer så blir jag mordisk. Inget får störa fokusen i mitt lilla bo som jag har byggt av två duntäcken och en filt.
Jag mår fortfarande illa idag, somliga straffar Gud inte bara med en gång utan flera dagar framöver. Tack och lov för kaffe, glass och svår musik.

hårda dagar

Det är så skönt att må som man förtjänar. Därför går jag och lägger mig igen och äter riskakor med smak av gräddfil och lök.

Ytterligare vivationer angående Italien

Jag har inte bara fördomar om italienare och den katolska kyrkan. Jag har rätt ibland också. Svenska Katolska kyrkan vill fortfarande inte erkänna att kondomer kan förebygga HIV utan hävdar fortfarande att det är mot Gud att använda protection. Needless to say så tycker Mr Pope in Rome samma sak.
Hur jävla bright är man då på en skala...
Samtidigt så har Italien lägst antal barnafödande per kvinna (1,3) i hela Europa. Något säger mig att italienarna inte lyssnar på sin påves budskap. HAHAHA!



... det roliga i det här är att jag och Hanna ska på studiebesök i en katolsk kyrka. Jag vet iallafall en person som ska grilla en katolsk präst med massa jobbiga frågor.

Viva Italia!



image74

Dagens citat:

"Spaniens regering är alltför rosa. Nio kvinnor! Där har man skapat sig problem. I Italien är det män som gäller i politiken. " - Silvio Berlusconis segertal efter vinsten i det italienska parlamentsvalet.

JAG BLIR SÅ TRÖTT! IGEN!
...å andra sidan så späder det ju bara på mina fördomar om att italienska män är håriga machosvin som bara vill ha analsex och som tycker att om kvinnan är mer än tio meter från spisen så har hon rymt. Tack Silvio för att du ger mig den här triumfen.

Moviestarskiva @ EGO

IDAG ÄR DET SKIVA! SHALALALALALAAAAAAA!
Ursäkta mitt barnsliga utbrott, men nu är det äntligen skiva. MIN skiva. Jag kommer att springa runt som en orolig höna med biljetter till höger och vänster och med guldlaméklänningen och nerverna i trasor.
Men fy bubblans vad roligt vi ska ha det!
Jag har spenderat morgonen med att testa hur allt ska funka, och jag rä redan mycklet orolig för det stora problemet som ligger framför mig. Strumpbyxor eller kroppsmålning? Den stora frågon som mänskligheten alltid tycks stå inför. Ikväll får de lyckligt utvalda som kommer till EGO se vilket jag valde.

EXTRA! EXTRA! Ego-sångerskan ska anpassa sig!

image67

Kvartettsång för en stund sedan;

Och såklart gick det inte bra. Det var jag och tre personer som gått i musikklass från mellanstadiet till gymnasiet och sjunger i kör och i stämmor typ jämt.  På en skala ett till tio miljoner så låg jag stadigt på en tvåa och sög.
Jag kunde inte hålla min superduperlåga alt-stämma utan glajdade in på melodin hela tiden. Jag kände mig som den mest obildade musikern i hela världen. I suck.

Inkommande flyg från Barcelona

Nu landar dom om tio minuter.

Ventilation av ej godkända åsikter som skulle kunna få mig nedslagen.

Jag varnar: Inlägget kan vara upprörande för alla dessa vilseledda människor dragna för mycket åt vänster för att det ska vara hälsosamt.

Ibland blir jag så trött. Det är i och för sig ofta som jag blir trött nuförtiden, men just idag för att jag öppnade tidningen. På sidan 15 i Svenska Dagbladet (som jag som media/nyhets/journalistnörd läser varje morgon till gröten) står det om kinesiska studenters inställning till OS, Reinfeldt, regeringen osv. då kommer journalisten självklart in på studentprotesten 1989 på Himmelska Fridens Torg. Den demonstration som ledde till en massaker genomförd av den kommunistiska regeringen för att de de fredligt protesterande studenterna tydligen var ett hot mot den nationella säkerheten och man hade, genom att överhuvudtaget demonstrera, skymfat det kommunistiska styret. De intervjuade studenterna informerar journalisten om att det finns en del studenter på Beijings Universitet SOM TYCKER ATT REGERINGEN GJORDE RÄTT -89 och slog ned demonstrationen med våld! "[...] allt för att inte störa stabiliteten." Needless to say så finns ingen sådan studentrörelse som vill protestera idag.
JAG BLIR SÅ TRÖTT!
På följade utrikesssida står det om detta revolutionernade västvärldspåhitt som kommit till Kuba. Invånarna på den lilla cigarr och komme-ön kan äntligen få teckna mobilabbonemang - för en halv årslön. En kuban tjänar i snitt 20 dollar i månaden, ett mobilabbonemang kostar 75 dollar. Kubanerna kan ringa sina exil-släktingar i USA för 2,70 dolares i minuten. På en snittmånadslön är det alltså cirkus 7,5 minuter och då är det bara att glömma mat, kläder och hyra den månaden.
Denna lilla nymodighet är en av de reformer som Fidels lillebror har genomfört. Nu finns inte längre ett förbud för köp och innehav av DVD-spelare och hushållsapparater och kubanerna får både hyra bil och bo på hotell. Hur kan en enda människa försvara det som Fidel Castro har gjort mot kubanerna under alla dessa år?!
JAG BLIR SÅ TRÖTT!
Och detta är bara de saker jag hittar bland de större rubrikerna, märk väl nu: RUBRIKERNA, inte notiserna eller de små artiklarna, om dumheter i kommuniststyrda länder.
JAG BLIR SÅ TRÖTT!
Det värsta är dock att jag måste sitta och försvara mig mot små rödnäsor i skolan som bor med mamma och pappa i ett stort fint hus och inte vet ett pillemuck om orättvisor. Var gärna socialdemokrat, be my guest, det är inget fel på vänster på det sättet alls (jag vill ha Obama i USA fö.ö.), men var inte så dum att du går och blir kommunist. Intelligenta människor får vara nästan vad som helst; kristen, muslim, indiekid (hemskt gärna indiekid!), folkpartist, sossedemokrat, friluftsmänniska - ja precis nästan vad som helst. Men man är fan inte kommunist.

Trötthet fo real.

Jag blev  väckt ur min skönhetssömn (barbamamma needs sleep!) och upptvingad ur min stora sköna säng av barcelonaresenärer som var tvungna att diskutera skiva. Jag är väldigt, väldigt, väldigt trött.... och nu ska jag äntligen få sova. Och vakna igen om sju timmar. yey.

KLÄNNINGEN ÄR HÄR!

Nu är min klänning klar, den som jag ska ha när jag är Oscarsstatyett på torsdag! Det bästa med 1,3 megapixelkamera är att man kan skylla alla sina kroppsliga fel på kameran. Jag ser inte ut som Barbamamma egentligen. Det är kamerans fel.
Och se hur framtidstänkande jag är! Jag lägger upp Dagens Outfit - inför torsdagen! Två dagar i förväg, hello!


Mein Kampf

Mitt inre kaos inför torsdagen fortsätter. Meditationskurs någon? Placering verkar vara lite luddigt, men Studentmäklar-Jesper är snäll så förhoppningsvis löser sig det mesta på det planet. Den kvinnliga toastmastern har dragit på sig streptokocker och 3/5 av organisatörerna är i Barcelona och dricker bort sina hjärnceller till halv sex på morgonen (jag är inte avis, oh no). Jag är extremt lugn och sansad.
Det är tur att Danny Jones är så snygg. Vad skulle jag annars göra? Lockigt hår är fint, och Siri, Hanna, Jossan och Nea kommer äntligen hem imorron. Tack Gud.

På mitt jobb värnar vi om miljön. Vi slösar inte papper i onödan.

image71

asså.. vad är det för ställe jag jobbar på egentligen. Dags att sluta...

Allt går enligt planerna. Ibland.

Jag är tillbaka i textsalen. På en studiedag! Tidningsredigering is happening och saker går väldigt fel. Men jag behåller lugnet som alltid. Jag har på en och en halv timme hunnit med att nästan-grina fem-sex gånger, dunkat huvudet i tangentbordet cirka en gång i minuten och gastat i djup frustration över att mac-datorerna saknar logik.
Redaktionsmedarbetaren Linnea har precis varit hemma i 45 minuter för att hämta bilder. För att komma tillbaka utan bilder. Vi är en lugn och sansad redaktion.

Det är skönt att drypa av ironi och avundsjuka

Syster min ska vara Catwoman på skivan. Hon beklagade sig idag över att hon blir så bystig i sitt american apparel-fodral. Stackars henne, verkligen..
It's tough being beautiful.

Alla var där. Utom jag.

En jävla massa uppdrag är nu klara, jag anser mig vara väldigt rolig och fyndig som har kommit på iallafall en hel del av dem.
Ikväll är alla på Sail Away-skivan. Och jag är hemma. För att jag är pank. Det ekar när man skriker in i min plånbok, så tomt är det. Och alla andra är på Sail Away-skivan. Jag är inte bitter alls..
Pappa hade en fin idé om hur jag skulle tjäna pengar, men den var inte så rumsren. Däremot tyckte pappa att han var rolig. Alltid kul att någon är glad.

Back or vaddå?

Jag har fått lite skäll, av både siri och siris brur, för att jag inte uppdaterar.
Sanningen är att.. jag har inte liv. Det är skivtider och jag är mest bara trött.
But change is acoming ! Jag ska skärpa till moi, double promise.

Jag var på stinsis i fredags och firade Annas 19årsdag (i efterhand). Det är riktiga rudbeckstakter det!

image70

Hon har redan fattat

- Askungen behöver ingen prins. Hon kan vakna av sig själv.

Danielle 4 år

Overtaggad

Imorgon är det första skivan. Äntligen äntligen äntligen sätter studentsäsongen igång. "Det blir varmare och varmare, våren kommer,  alla tar samma nattbuss hem och alla hånglar med alla" - som min kusin så fint uttryckte det.
Jag är aningen övertaggad.

Sedan så måste man inte vara Jude Law för att få ligga (om man är kille), det räcker med att se svår ut och att säga att man skriver egna låtar.

Toastmastern gör sig redo att attackera

Jag har hittat min biltuta. Och Jossan har en pongohund. Nu saknar jag bara en ful ögonskugga innan jag är redo inför torsdagens strapatser. Var där eller var rektangulär, som Anna brukar säga. Ibland.
För övrigt är det numera förbjudet att ha bar mage på Royal Ascot, Drottningen kan bli upprörd. Synd bara att den kvinnliga delen av Englands befolkning fortfarande inte har förstått att magvisning dog ut med Sporty Spice 1997.  Stackars drottningen.

Viktigt råd i livet.

Äntligen går det att skriva blogg igen...

Flickor och pojkar: När man får ilskna röda ränder på låren efter sömmarna på favoritjeansen finns det inte mycket att välja på. Dags att banta - eller köpa större jeans! Innan ni väljer vilket av dessa alternativ ni ska ta, kom ihåg att i större jeans finns det plats för med kakor och bullar.